Τα Σκόπια «προειδοποιούν» τις ΗΠΑ για ενδεχόμενες «επιπτώσεις» μεταξύ τους


Η επίκληση του ονόματος ‘Σλάβοι’ για τους κατοίκους του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων- FYROM, από τον νέο Αμερικανό πρέσβη, Jess Lippincott Baily, ενδέχεται να έχει «συνέπειες» για την εσωτερική και την εξωτερική πολιτική, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών των Σκοπίων, όπως ανέφερε προς τον αναπληρωτή Αμερικανό πρέσβη, που κλήτευσε σήμερα στο Υπουργείο.

Ωστόσο, σημειώνει το δημοσίευμα, δεν έχει  διευκρινισθεί αν η διατύπωση  περί «συνέπειες για την εσωτερική και εξωτερική πολιτική» προειδοποιούν για μια πιθανή ψύχρανση των σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Σήμερα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, κλήθηκε ο αναπληρωτής πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια, στον οποίο εκφράσθηκε η ανησυχία λόγω της επισήμανσης  του νέου πρέσβη στα Σκόπια, JessLippincott Baily, ενώπιον της Επιτροπής της Γερουσίας,  ότι η ‘πλειοψηφία  στο κράτος αυτό είναι Σλάβοι’. Τούτο λεχθέντος, κατά τη διάλεξή του που πραγματοποιήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2014».

« Η ονομασία αυτή για τους πολίτες [των απογόνων των πέντε σλαβικών φυλών του μεσαίωνα] θέτει υπό αμφισβήτηση την ταυτότητα των σύγχρονων πολιτών (Σλάβων που μετονομάσθηκαν σε ‘Μακεδόνες’) και βλάπτει τα συναισθήματα του σλαβικού λαού. Την ίδια στιγμή, η σήμανση των πολιτών ως ‘Σλάβων’  από τις ΗΠΑ, ενδεχομένως θα έχουν  επιπτώσεις τόσο στην εξωτερική όσο και στην εσωτερική πολιτική που ασκείται στη χώρα», αναφέρει το δελτίο τύπου του υπουργείου Εξωτερικών- (χωρίς τις παρενθέσεις) όπως σημειώνει το Λάιμπρες.

Το υπουργείο Εξωτερικών διευκρινίζει ότι η αντίδραση αυτή δεν αποδόθηκε στον νυν αμερικανό πρέσβη, P. Wohlers, αλλά στον αναπληρωτή,  επειδή ο υπουργός, Νίκολα Πόποσκι, απουσιάζει από τα Σκόπια.

The Hellenic Information Team

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ Τα Σκόπια «προειδοποιούν» τις ΗΠΑ για ενδεχόμενες «επιπτώσεις» μεταξύ τους

  1. Ὁ/ἡ Charidimos Samios γράφει:

    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ! ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΛΑΒΟΙ ! ! ! ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 580 μ.Χ. ! ! !

    Μοῦ ἀρέσει

  2. Ὁ/ἡ aaatosmihalis γράφει:

    Έκανε η μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.