Άρχισαν τα όργανα, σήκω απ’ τη θέση σου…


Σταύρος Χριστακόπουλος 

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας με αλλαγή πρωθυπουργού ζήτησε ο τρυφερός βλαστός της Δεξιάς Απόστολος Τζιτζικώστας, ώστε να γίνει χωρίς παρατράγουδα η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και να μην χρειαστούν βουλευτικές εκλογές.

Με άλλα λόγια, το νέο αστέρι του ευρύτερου «καραμανλισμού» θεωρεί πως ο Σαμαράς είναι εμπόδιο και για τον σχηματισμό της προεδρικής πλειοψηφίας των 180 βουλευτών και, κυρίως, για την παράταση του κυβερνητικού βίου. Συνεπώς χρειάζεται ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής ως πρωθυπουργός ώστε να επιτελεστούν τα παραπάνω.

Η ατάκα του Τζιτζικώστα στον ραδιοφωνικό Alpha 989 έρχεται αμέσως μετά τη… δήλωση του Αντώνη Σαμαρά στην ημερίδα για τα 40 (χρόνια) της Ν.Δ. στη Χαλκιδική «Δεν είμαι κουρασμένος», για την οποία πολλοί θεώρησαν ότι απευθυνόταν στον παρόντα στην εκδήλωση πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, τον οποίο σημάδεψε ο χαρακτηρισμός «κουρασμένος».

[Για την Ιστορία: Ο χαρακτηρισμός αυτός οφείλεται σε δημοσίευμα της Real News τον Μάρτιο του 2009, σύμφωνα με το οποίο ο Καραμανλής δήλωνε «κουρασμένος» και πως, αν έχανε στις εθνικές εκλογές, θα έφευγε. Το δημοσίευμα επιχείρησε να διαψεύσει ο Καραμανλής δύο μήνες αργότερα σε συνέντευξή του στο Mega με τη φράση: «Είμαι μόλις 53 ετών. Δεν είμαι κουρασμένος. Είμαι μαχητής και είναι πολύ νωρίς για να συνταξιοδοτηθώ»].

Μετά τη φράση, λοιπόν, του Σαμαρά «Δεν είμαι κουρασμένος» το Σάββατο, η απάντηση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας τη Δευτέρα αποτέλεσε τηνπρώτη δημόσια αμφισβήτηση της… χρησιμότητάς του.

Στην εκδήλωση του Σαββάτου ο Τζιτζικώστας, «ψυχραμένος» με τον Σαμαρά και την απόφασή του να μην τον στηρίξει ως υποψήφιο περιφερειάρχη, δεν παρευρέθηκε. Δεν ήταν όμως ουσιαστικά απών, αφού, λίγο μετά την εκδήλωση, ανάρτησε στο Facebook το εξής κείμενο:

«Πριν από 40 χρόνια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής οραματίστηκε την Ελλάδα ως μια σύγχρονη δημοκρατία, ως ένα ισχυρό και ισότιμο μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τον μεγάλο αυτόν στόχο κατέκτησε με ρεαλισμό, αποφασιστικότητα, μεθοδική δουλειά και αποτελεσματική διαπραγμάτευση. Πίστευα πάντα, και προσπαθώ να το υποστηρίζω με πράξεις, ότι τιμούμε την προσωπικότητα και την πολιτική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή όταν εφαρμόζουμε στην καθημερινή μας πρακτική τις αρχές και τις αξίες που ενέπνευσε με το έργο του».

Με απλά λόγια, το Σάββατο δηλώνει ότι θέλει να εκφράσει τον καραμανλισμό και τη Δευτέρα λέει στον Σαμαρά να κάνει στην άκρη.

Τέλος, πρέπει να θυμίσουμε ότι ο νεαρός Τζιτζικώστας, όταν επικράτησε με άνεση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ανέκραξε: «Δεν χαρίζω σε κανέναν τη νίκη, παρά μόνο στους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας που τόλμησαν. Ο χάρτης της Κ. Μακεδονίας είναι λευκός». Προφανώς, λοιπόν, τον αφορούσε το προσκλητήριο Σαμαρά το Σάββατο προς όσους «κάποια στιγμή έφυγαν από κοντά μας». Δεν φαίνεται όμως διατεθειμένος να το αποδεχθεί. Τουλάχιστον όχι υπό τον Σαμαρά

Η πρώτη τουφεκιά έπεσε – και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία. Τα όργανα μόλις άρχισαν…

το Ποντίκι

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.