Η ISIS υψωσε σημαία στο Κομπανί αλλά οι Κούρδοι μεταδιδούν ότι «κρατάμε ακόμη»


 

hellasforce.com

Οδομαχειες μαίνονταν μεταξύ Κούρδων και του ISIS που προωθείται μέσα ατο Kobani και σήμερα, σε μια επίθεση που διαρκεί σχεδόν τρεις εβδομάδες,

Το Ισλαμικό Κράτος νωρίτερα ύψωσε τη μαύρη σημαία του πάνω από ένα κτίριο στα προάστια και ανάγκασε χιλιάδες κουρδους να φύγουν στα σύνορα προς την Τουρκία.

Σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τοΙσλαμικό κράτος είχαν διεισδύσει περίπου 100 μέτρα στο ανατολικό τμήμα της πόλη.

«Η μάχη έχει πλέον μετατραπεί οδομαχίες μέχρις εσχάτων» είπε ο απεσταλμένος του Παρατηρητηρίου Rami Abdelrahman.

Το Ισλαμικό Κράτος θέλει να πάρει το Kobani ωστε να εδραιώσει την παρουσία του σε όλο το βόρειο Ιράκ και τη Συρία, στο όνομα ενός απολυταρχικού σουνιτικού Ισλάμ

Οι αεροπορικές επιθέσεις των αγγλικών και αμερικάνικων αεροσκαφών απέτυχαν να σταματήσουν το Ισλαμικό Κράτος πριν επιτεθει στο Kobani, το οποίο και πολιορκείται και από τις τρεις πλευρές και σφυροκοπείτε από βαρύ πυροβολικό.

«Μπορούμε να ακούσουμε τον ήχο των συγκρούσεων στο δρόμο,» δήλωσε στο Reuters μέσω τηλεφώνου καθώς προσπαθούσε να διαφύγει ο Αλί Μοχάμεντ, ένας μεταφραστής για το κουρδικό Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD).

«Χρειαζόμαστε περισσότερο ΒΟΗΘΕΙΑ» είναι το μηνυμα προς την διεθνή κοινότητα που μένει μέχρι στιγμής αμετοχη

Περὶ τοῦ/τῆς: netakias.com

Η ελευθερία, "αυτό το τρομερό όνομα, γραμμένο πάνω στο άρμα της θύελλας", είναι η κοινή αρχή σε όλες τις επαναστάσεις. Χωρίς αυτήν, οι επαναστάτες δεν μπορούν να φανταστούν την δικαιοσύνη. - Albert Camu *L'Homme révolté*
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Blogs. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.