Διαλύουν την παιδεία για να γεμίζουν τις βαλίτσες που στέλνουν στο εξωτερικό. Εκποίηση του μέλλοντος της πατρίδας δηλαδή.


δανειαΕκτός από το παρόν, εκποιούν και το μέλλον της Ελλάδας, διαλύοντας την παιδεία. Οι μισθοί των εκπαιδευτικών που έχουν προσληφθεί, οπωσδήποτε δεν θα έβγαιναν ούτε στην Ελβετία, ούτε στην Γερμανία. Με 700 Ευρώ δεν παίρνεις Μερσεντές. Θα έμεναν στην τοπική αγορά, ενώ παράλληλα η εκπαίδευση αποτελεί την κορυφαία επένδυση για το μέλλον. Με αυτή την ενέργεια, εκτός από το κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται σε εργαζομένους, παιδιά και γονείς, ζημιώνεται και η εθνική οικονομία. Γιατί; Για να γεμίσουν οι βαλίτσες των τοκοχρεολυσίων ώστε να διατηρηθούν οι κυβερνώντες στις μίζερες καρέκλες τους.

Περίπου 5.000 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, λείπουν από τα Δημοτικά Σχολεία και τα σχολεία Ειδικής Αγωγής. Σύμφωνα με έρευνα τηςΕφημερίδας των Συντακτών, το μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Βασίλης Παπαγιάννης, δήλωσε ότι τα λειτουργικά κενά μετά τις παραπάνω προσλήψεις ξεπερνούν τις 5.000[1]. Η κάλυψη αυτών των κενών θα γίνει μετ’ εμποδίων λόγω του προβλήματος στην κατανομή πιστώσεων του ΕΣΠΑ. Επίσης, τη φετινή σχολική χρονιά δεν υπάρχουν πιστώσεις του ΕΣΠΑ για Ενισχυτική Διδασκαλία. Με το πέρασμα του χρόνου χάνονται διδακτικές ώρες, τονίζουν οι καθηγητές.

Την ίδια ώρα οξύνεται το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών. Το θεσμικό πλαίσιο που φτιάχτηκε έχει στόχο να περιορίσει τη μεταφορά των μαθητών και όχι να εξασφαλίσει ότι όσα παιδιά χρειάζεται θα έχουν μισθωμένα μέσα για να πηγαίνουν δωρεάν στα σχολεία τους, παρατηρεί η Εφημερίδα των Συντακτών, ενώ η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής τονίζει ότι «δεν έχει διατεθεί ούτε πατίνι για τη μεταφορά των μαθητών».

[1] Πρόκειται για 1.000 δάσκαλους και νηπιαγωγούς, 2.000 με ειδικότητας (ξένες γλώσσες, γυμναστική, μουσική, πληροφορική κλπ.) και 2.000 για Ειδική Αγωγή.

olympia.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.