Ποινική δίωξη σε στενό συνεργάτη του Σαμαρά για τα Ολυμπιακά Ακίνητα


oliΠοινική δίωξη για κακουργηματική απιστία ασκήθηκε κατά του πρώην προέδρου της εταιρείας “Ολυμπιακά Ακίνητα” Κωνσταντίνου Ματάλα ενώ για τον διάδοχο του και νυν βουλευτή της ΝΔ Διονύση Σταμενίτη η σχετική δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, με αίτημα να αρθεί η βουλευτική του ασυλία ώστε να είναι δυνατή η σε βάρος του ποινική δίωξη.

Ειδικότερα, οι εισαγγελείς Σωτήρης Μπουγιούκος και Ελένη Σίσκου μετά από πολύμηνη έρευνα κατέληξαν στο ότι προκύπτουν ευθύνες για τους δυο πρώην επικεφαλής της εταιρείας “Ολυμπιακά Ακίνητα” η όποια είχε αναλάβει την μεταολυμπιακή συντήρηση και χρήση τόσο των σταθερών όσο και των κινητών κατασκευών που χρησιμοποιήθηκαν κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Όπως όλα δείχνουν, η επίμαχη εταιρεία στην οποία πέρασαν όλες οι εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων, πλην του ΟΑΚΑ, δεν μερίμνησε – όπως είχε την υποχρέωση – για τη μεταολυμπιακή χρήση των ακινήτων και εγκαταστάσεων.

Ακόμη, καταλογίζεται στον εν λόγω βουλευτή ότι παρέλαβε τις εγκαταστάσεις χωρίς να δηλώσει κάποιες επιφυλάξεις ως προς την κατάσταση που αυτές βρίσκονται.

olympia.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.