Π. Μπουχώρης (ΤΑΙΠΕΔ): Εφικτός ο στόχος των αποκρατικοποιήσεων ύψους 10 δισ. ευρώ έως το 2016


Εφικτό χαρακτηρίζει τον στόχο για την άντληση σωρευτικά 10 δισ. ευρώ εσόδων έως το 2016 από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ ο Πασχάλης Μπουχώρης, διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Ο κ. Μπουχώρης, ο οποίος μίλησεστο συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για το πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ, επεσήμανε ότι το Ταμείο μετρά ήδη 19 ολοκληρωμένους διαγωνισμούς συνολικής αξίας 5,4 δισ. ευρώ και επιπλέον 14 εν εξελίξει διαγωνισμούς έως το Φεβρουάριο. «Διαπιστώνουμε πλέον αυξημένο αριθμό επενδυτών σε κάθε διαγωνισμό, ενώ και οι προσφορές που υποβάλλουν οι ανάδοχοι κινούνται σε ορισμένες περιπτώσεις πάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδικά όσον αφορά τα τουριστικά ακίνητα, ο κ. Μπουχώρης ξεχώρισε τους διαγωνισμούς για το Ελληνικό (σ.σ. ο οποίος πάντως ήδη αντιμετωπίζει σημαντικές καθυστερήσεις), για την αξιοποίηση του ακινήτου στην Αφάντου, με προβλεπόμενες επενδύσεις στα πέριξ των 250 εκατ. ευρώ, τους διαγωνισμούς για τις μαρίνες, τα λιμάνια κ.τ.λ..1

Παραιτήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ ο Ανδρέας Ταπραντζής

Την παραίτηση του Ανδρέα Ταπραντζή από το διοικητικό του συμβούλιο, όπου κατείχε τη θέση του εντεταλμένου συμβούλου, ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ.
Η παραίτηση ισχύει από την 1η Νοεμβρίου 2014 και η αντικατάστασή του θα ανακοινωθεί εντός του μηνός.
Σε σχετική ανακοίνωσή του «το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ευχαριστεί τον Ανδρέα Ταπραντζή για την ουσιαστική συμβολή του στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων»

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα Συνεργατών. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.