ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΠΟΥ ΕΞΗΓΕΙ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΙΝΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΜΙΑΣ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ


Ένα ντοκιμαντέρ για την ελληνική κρίση δημιούργησε ο Γάλλος δημοσιογράφος Φιλίπ Μενού, εστιάζοντας τις συνέπειες όχι μόνο σε οικονομικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο.

Μέσα στα 52 λεπτά που διαρκεί το ντοκιμαντέρ με τίτλο “Η Ελληνική Θύελλα”, ο Γάλλος δημιουργός δίνει βήμα όχι μόνο σε οικονομολόγους και πολιτικούς αλλά και απλούς πολίτες, νέους, άνεργους, ηλικιωμένους, συνταξιούχους, ακτιβιστές.

Σκοπός του είναι να αναδείξει τα δίκτυα αλληλεγγύης που δημιουργήθηκαν τα χρόνια της κρίσης στη χώρα μας, προκειμένου να βοηθηθούν οι πληγέντες από την οικονομική “θύελλα”.

Ο Μενού τονίζει το αδιέξοδο της πολιτικής λιτότητας που έχει επιβάλλει στην Ελλάδα η τρόικα, που δημιούργησε εκατομμύρια ανέργους και οδήγησε πολλούς Έλληνες πολίτες στην ανέχεια και τη στέρηση βασικών αγαθών διαβίωσης.

Έχοντας ο ίδιος εργαστεί επί σειράς ετών στη γαλλική δημόσια τηλεόραση, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο ξαφνικό κλείσιμο της ΕΡΤ από την Κυβέρνηση.

Τελικά ποιοι επωφελούνται από την κρίση του ευρώ; Είναι ένα από τα βασικά ερωτήματα που επιχειρεί να απαντήσει το ντοκιμαντέρ.

“Η Ελλάδα είναι το πειραματόζωο μιας τρομακτικής πολιτικής” τονίζει ο Φιλίπ Μενού στην ισπανική ιστοσελίδα publico.es και εξηγεί πως το ντοκιμαντέρ “είναι η οπτική γωνία της κρίσης, όπως αυτή μπορεί να ιδωθεί από μέσα. Ανοίγει τη συζήτηση για την κρίση στην Ευρωζώνη που έχει παραδοθεί στον οικονομικό καπιταλισμό και λειτουργεί ως φωνή αφύπνισης και εγρήγορσης”.

Η ταινία έχει προγραμματιστεί να προβληθεί στην Ελλάδα και την Ισπανία αρχές του 2015.

news247.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.