Καμπάνες Παυλόπουλου προς Σαμαρά – Χαρδούβελη


olympia

Μιλώντας στον Τ/Σ SBC και στην εκπομπή του έγκριτου Βασίλη Ταλαμάγκα, ο Προκόπης Παυλόπουλος, αναφερόμενος στην ανάγκη κατάργησης της αντικειμενικής ποινικής ευθύνης για χρέη προς το Δημόσιο, επισήμανε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Είναι απορίας άξιον πως η Κυβέρνηση δεν άδραξε την ευκαιρία σήμερα στη Βουλή, αφού ούτως ή άλλως γινόταν λόγος για τις οφειλές προς το Δημόσιο, να καταργήσει την μεσαιωνικού τύπου ρύθμιση του άρθρου 3 παρ. 1 του ν. 3943/2011 –πρόκειται για την αλήστου μνήμης ρύθμιση Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου- που καθιερώνει πρωτοφανή αντικειμενική ευθύνη για χρέη προς το Δημόσιο. Δηλαδή καθιστά εγκληματία και οδηγεί στη φυλακή ακόμη και τον φτωχό που δεν έχει να πληρώσει τα χρέη του προς το Δημόσιο χωρίς καμία υπαιτιότητα από την πλευρά του».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος επανέλαβε ότι εδώ και ένα χρόνο (Νοέμβριος 2013), ήδη από την τότε σύνοδο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, έχει θέσει το θέμα. Επισήμανε δε ότι υπάρχει σχετική δέσμευση της Κυβέρνησης η οποία όμως μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν έχει γίνει πράξη. Εκείνο όμως που είχε ιδιαίτερη σημασία ήταν η τελευταία επισήμανση του Προκόπη Παυλόπουλου: «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι είναι δυνατόν να τίθεται υπό την κρίσιν της Τρόικας η κατάργηση αυτής της μεσαιωνικού τύπου διάταξης της Κυβέρνησης Παπανδρέου με υπουργό τον Γ. Παπακωνσταντίνου. Γιατί η Τρόικα δεν έχει καμία δουλειά να αναμιγνύεται σε τέτοιες ποινικές ρυθμίσεις, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο είναι ευθέως αντίθετο προς το ευρωπαϊκό δίκαιο και προς την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

Μπορεί να τα είπε με ευγένεια αλλά όλοι καταλάβαμε τι είπε. Το κατάλαβαν στο Μαξίμου; Μάλλον όχι γιατί περί άλλα τυρβάζουν. Εξ ού και τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων.

Περὶ τοῦ/τῆς: netakias.com

Η ελευθερία, "αυτό το τρομερό όνομα, γραμμένο πάνω στο άρμα της θύελλας", είναι η κοινή αρχή σε όλες τις επαναστάσεις. Χωρίς αυτήν, οι επαναστάτες δεν μπορούν να φανταστούν την δικαιοσύνη. - Albert Camu *L'Homme révolté*
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Blogs. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.