Η απανθρωπιά της εξουσίας.


Ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, καθηγητής Δ. Κρεμαστινός μετά από επανειλημμένες καταγγελίες πολιτών απέστειλε επείγουσα επιστολή στους επικεφαλής των φορέων υγειονομικής περίθαλψης και ασφάλισης με κοινοποίηση στον Υπουργό Υγείας Μ. Βορίδη, σχετικά με το θέμα της μη χορήγησης ακριβών φαρμάκων και συσκευών σε υπερηλίκους ασθενείς. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι «επιτροπές γιατρών αποφασίζουν να μη χορηγούν ακριβά φάρμακα ή συσκευές με το αιτιολογικό ότι οι ασθενείς είναι υπερήλικοι».

Στην επιστολή του ο κύριος Κρεμαστινός τονίζει ότι «η στέρηση του δικαιώματος στη ζωή αντίκειται όχι μόνο στους Ιπποκρατικούς και θρησκευτικούς νόμους αλλά αποτελεί ευθέως ποινικό αδίκημα για αυτόν που το διαπράττει.»

Όταν βλέπουμε μια φωνή μέσα από τη Βουλή, μέσα από το ναό της «Δημοκρατίας» να καταγγέλλει ότι δίδονται οδηγίες (από την Κυβέρνηση σίγουρα, από πού αλλού) να μη χορηγούνται ακριβά φάρμακα ή συσκευές σε ασθενείς υπερήλικες, αυτό σημαίνει πρόθεση για την θανάτωση των υπερηλίκων. Αυτό σημαίνει την υιοθεσία της ρήσης ενός άλλου Υπουργού που πρώτος ξεκίνησε την αποψίλωση του συστήματος υγείας, του «μεγάλου» Λοβέρδου που είχε δηλώσει αγανακτισμένος για τους συνταξιούχους ότι «δεν πεθαίνουν κιόλας». Επάξιοι διάδοχοί του ανανήψαντες του ακροδεξιού χώρου και κωλοτουμπικώς προσαράξαντες σε κόμμα εξουσίας και τιμηθέντες για τις επιτυχείς κωλοτούμπες τους με υπουργικούς θώκους, αποφασίζουν ότι ετσιθελικά κάποιοι πολίτες πρέπει να πεθάνουν. Δεν τους στέλνουν στο απόσπασμα ίσως επειδή έχει καταργηθεί η θανατική ποινή, δεν συνάπτουν «συμβόλαια θανάτου» γιατί κοστίζουν, απλά βρήκαν τον πιο ανώδυνο για την ιδεολογία τους τρόπο, να τους στερήσουν την δυνατότητα επιβίωσης, αφημένοι στο έλεος του Θεού.

Ακριβά φάρμακα και συσκευές, καθόσον γνωρίζουμε, δεν χρειάζονται οι υγιείς αλλά οι ασθενείς, αυτούς που η Πολιτεία έχει υποχρέωση βάσει του Συντάγματος να περιθάλψει. Άρθρο 21 παράγραφος 3: «Το Κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων

Προφανώς τα κόμματα της συγκυβέρνησης τα αυτοαποκαλούμενα «κόμματα του συνταγματικού τόξου» βλέπουν το τόξο μόνο σαν το γνωστό πρωτόγονο όπλο με στόχο την αφαίρεση της ζωής και τίποτε άλλο.

Όχι μόνο έχουν παρανόμως κατακουρελιάσει το Σύνταγμα, αλλά μετατρέπονται σε στυγνούς  δολοφόνους, αφαιρώντας τη ζωή και το δικαίωμα στη ζωή χιλιάδων συμπολιτών μας.

Οι ασθενείς πολίτες πρέπει να φεύγουν απ τη μέση, πρέπει να αδειάζουν τη γωνιά, για να μην αδειάζουν τα ταμεία. Ποιος νοιάζεται αν αυτοί οι άνθρωποι σε όλο τον εργασιακό τους βίο πλήρωναν τις επιβαλλόμενες υποχρεωτικές τους εισφορές για να κατοχυρώσουν το δικαίωμα τους στην περίθαλψη, αν έχουν ένα οικογενειακό περίγυρο που τους αγαπά, τους φροντίζει και τους περιθάλπει.

Τα ταμεία πρέπει να ορθοποδήσουν σε βάρος των ασφαλισμένων τους.

Ποιος νοιάζεται αν τα αποθεματικά τους κατασπαταλήθηκαν και εξανεμίστηκαν από εγκληματικές ενέργειες υπευθύνων που ήταν ταγμένοι στην υπηρεσία της φύλαξής τους. Βρέθηκε λύση για τους ενόχους. Όπως έχει βρεθεί λύση και για τους υπόλογους σε εγκληματικές ενέργειες υπουργούς και βουλευτές με συνταγματική κάλυψη.

Επειδή τα αποθεματικά των ταμείων αυθαίρετα και χωρίς την έγκριση των διοικήσεών τους τα μετέτρεψε η Τράπεζα της Ελλάδας σε ομόλογα που στη συνέχεια κουρεύτηκαν με το γνωστό PSI, με τεράστιες απώλειες, προκειμένου να μη προσαχθούν στα εδώλια των δικαστηρίων οι υπεύθυνοι αυτών των ενεργειών, βρέθηκε πάλι η εύκολη λύση. Αθωώθηκαν εκ των προτέρων οι δράστες .

Στο Νόμο 3601 του 2007 καθώς και στον 4261 του 2014 που καταργεί τον προηγούμενο, εφευρέθηκε άρθρο που υπάρχει αυτούσιο και στους δύο Νόμους που λέει ότι:

«Ο Διοικητής, οι Υποδιοικητές, τα μέλη συλλογικών οργάνων και το εν γένει προσωπικό της Τράπεζας της Ελλάδος δεν ευθύνονται αστικά έναντι τρίτων για πράξεις ή παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους εντός των κατά τον παρόντα νόμο αρμοδιοτήτων τους, καθώς επίσης και εντός των λοιπών αρμοδιοτήτων τις οποίες ασκεί η Τράπεζα της Ελλάδος κατ’ ανάθεση δημόσιας εξουσίας, εκτός εάν τα υπαίτια πρόσωπα βαρύνονται με δόλο».

Καταλάβατε τώρα γιατί το οργανωμένο έγκλημα εκπορεύεται από τον «ναό της Δημοκρατίας»;;

Αυτοί είναι οι κυβερνώντες μας που μας κατάκλεψαν τους ψήφους τάζοντας καλύτερες μέρες και στην ουσία εξελίχθησαν σε διαχειριστές τοκογλυφικών συμφερόντων, σε δήμιους των πολιτών, σε απάνθρωπους εκποιητές των εθνικών δικαίων, εθνικών περιουσιών, εθνικής κυριαρχίας, σε εφιάλτες της εθνικής υπόστασης.

Είναι οξύμωρο να τιμωρούνται οι αξιόποινες πράξεις από το κλέψιμο ενός πορτοφολιού μέχρι τον φόνο όταν διαπράττονται από πολίτες, και από την άλλη οι απάτες, οι προδοσίες οι εξαθλιώσεις των πολιτών και οι γενοκτονίες όταν διαπράττονται από όργανα της εξουσίας να παραμένουν στο απυρόβλητο και να επιβραβεύονται με προαγωγές και υπουργικούς θώκους.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.