Οι άρπαγες


Από τις ειδήσεις της ημέρας:

«Στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού σήμερα (29 Νοεμβρίου 2014) έγινε παρουσίαση του έργου της ανασκαφής στο λόφο Καστά στην Αμφίπολη, που έχει αποσπάσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Την παρουσίαση ξεκίνησε η επί κεφαλής του έργου, κυρία Κατερίνα Περιστέρη, και κατόπιν, πήρε το λόγο ο αρχιτέκτονας κ. Λεφαντζής, που μιλά για τον Λέοντα και τη σχέση του με τον Τύμβο.

Ο κ. Λεφαντζής ξεκίνησε αναφέροντας μια ιστορική μαρτυρία:

Το 1916 μια βρετανική ταξιαρχία ετοιμαζόταν να μεταφέρει 1000 κομμάτια από τον περίβολο, μαζί με τον Λέοντα, στη Βρετανία. Οι Βούλγαροι και οι Αυστριακοί επιτέθηκαν στις φορτηγίδες οι οποίες ναυάγησαν, οπότε τα αρχαία μέλη σώθηκαν – αν και παρέμειναν στο βυθό του Στρυμόνα».

 Τι συμπεραίνουμε εδώ από τα λεγόμενα του κυρίου Λεφαντζή;;;;

 Οι «φίλοι» μας οι Βρετανοί δεν βαρύνονται μόνο για την αρπαγή και την παράνομη ιδιοποίηση των γλυπτών του Παρθενώνα, αλλά σαν καθ έξιν και κατά συρροή άρπαγες πολιτιστικών θησαυρών επιχείρησαν να αρπάξουν το 1916 ευρήματα από το συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο και θα το είχαν καταφέρει αν δεν τους την έπεφταν Βούλγαροι και Αυστριακοί.

Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να μαθαίνει όλος ο κόσμος που επισκέπτεται τα μουσεία στη Βρετανία από πού και πως αποκτήθηκαν τα διάφορα εκθέματα που προβάλλονται εκεί, τι ποσά εισπράττονται από τους επισκέπτες προκειμένου να τα δουν από κοντά. Καθώς και να αναλογιστούν ποιοι τα δικαιούνται αυτά τα ποσά.

Οι νόμιμοι κληρονομικοί ιδιοκτήτες, ή οι ποινικώς κολάσιμοι άρπαγες;;

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.