Ο μοιραίος Δήμας για τους δήμιους


Ο μοιραίος Δήμας για τους δήμιουςτου Αυγερινού Χατζηχρυσού

twitter @avgerinosx

Η Φαυλότητα, η ανομία και η κακιστοκρατία είναι παντοδύναμες αλλά όχι ανίκητες και αυτό το αποκάλυψε ένας…παράνομος, ο Νίκος Ρωμανός από την Φυλακή! Η κοινωνία τον έβαλε στην φυλακή για το έγκλημα που έκανε κι αυτός αποκάλυψε την πραγματική φυλακή της κοινωνίας των ολίγων κι εκλεκτών.

Σε άλλες εποχές η ισχύς της βίας ήταν το μόνο μέσω επιβολής των καθεστώτων και όχι μόνο.

Ο νόμος του ισχυρότερου ήταν αρκετός για να επιβληθούν τα πάντα στους αδυνάμους. Βία, βασανισμοί, δολοφονίες κρατούσαν το πόπολο στην θέση του και την ελιτ στην εξουσία. Δεν είναι πολλά τα χρόνια που το άκουσμα των ΕΑΤ/ΕΣΑ τρόμαζε τους πολίτες. Αυτή η μέθοδος όμως είχε την αδυναμία ότι σε κάποιες περιπτώσεις ο υποτελής, όταν έφτανε στα όρια του, επαναστατούσε με δυσάρεστες συνέπειες για την άρχουσα τάξη.

Αυτό έγινε μάθημα και στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες η σωματική βία αντικαταστάθηκε από έναν μανδύα νομιμοφροσύνης και δημοκρατίας, που αποχαυνώνει τους υποτελείς που ζουν σε μια κοινωνική νιρβάνα, νομιμότητας και ισότητας.

Ετσι το να πληρώνει το ποπολο, για παράδειγμα τον ΕΝΦΙΑ, είναι νόμιμο γιατί είναι νόμος του κράτους και είναι δίκαιος φόρος, γιατί όλοι πληρώνουν. Όποιος δεν πληρώσει, ο νόμος ορίζει είναι παρα-νομη πράξη και πρέπει να τιμωρηθεί με δήμευση της περιουσίας του, όπως θα ερμηνεύσει και η δικαιοσύνη. Αυτά για το πόπολο όμως.

Γιατί για την ελιτ υπάρχουν οι τροπολογίες που, επίσης νόμιμα μειώνουν σε κυβερνητική βουλευτή το ΕΝΦΙΑ και εξαιρούν την Τράπεζα της Ελλάδος από την καταβολή του φόρου.

Αυτή διπλή νομοθεσία είναι καθαρά ταξική, είναι βία και τρομοκρατία, αλλά χειρότερη από την σωματική βία γιατί στερεί από το θύμα την ηθική αποκατάσταση, η καταπίεση του είναι νόμιμη και η αυτοάμυνα του παρά-νομη.

Σήμερα βρισκόμαστε σε μια καμπή. Το μεταπολιτευτικό σύνθημα στην κοινωνία και στα παιδιά μας είναι “κλέψε όσο μπορείς αρκεί να μην σε πιάσουν” ή αρκεί να το κάνεις μαζί με πολιτικό ή εργολάβο, μόνο τα κορόιδα και οι αδύναμοι θα πάνε φυλακή, ενώ για τα πιο φτωχά στρώματα η φοροδιαφυγή είναι και θέμα καθημερινής επιβίωσης ώστε να έχουν μια φρατζόλα ψωμί στο τραπέζι το μεσημέρι!

Οσοι έχουν ακόμη την ελαχίστη καλλιέργεια κι άκουσαν τις κυβερνητικές ομιλίες στο προϋπολογισμό κατάλαβαν ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους (;) αδίστακτους φασίστες. Ξέρουν ότι χάνουν και δεν θα διστάσουν να περιλούσουν την χώρα με βενζίνη και να την κάνουν παρανάλωμα, παρά να παραδώσουν την εξουσία και πιστέψτε με το έχουν κάνει ήδη με υπογραφές.

Βλέπουν ότι το έργο να μοιράζουν βουλευτικές ασυλίες και να αθωώνουν εαυτούς και διαπλοκή με τροπολογίες φτάνει στο τέλος. Εδωσαν ασυλία σε όσους κατέστρεψαν τα Ταμεία με το PSI, ασυλία στα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ, ασυλία σε όσους εφάρμοσαν το Μνημόνιο, προστασία σε όσους παραποίησαν τα στατιστικά, μετάφεραν στο μακρινό μέλλον τις δίκες διαπλεκόμενων, κάλυψαν την λίστα Λαγκαρντ.

Ο τόπος έχει μια ευκαιρία ή θα ανοίξουν τα ειδικά δικαστήρια ή θα γεμίσουμε παραγκουπόλεις και άστεγους, ο ενδιάμεσος δρόμος είναι αυτός που ζούμε από τότε που μπήκαμε σε μνημόνιο.

Ο ολίγιστος και πειθήνιος πολιτικάντης Σταύρος Δήμας θα είναι μοιραίος για τους δήμιους. Μετά τις εκλογές θα είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε πραγματικά.

Η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του Σταύρου Δήμα ήταν η πρώτη νίκη.

του Αυγερινού Χατζηχρυσού

twitter @avgerinosx

Περὶ τοῦ/τῆς: netakias.com

Η ελευθερία, "αυτό το τρομερό όνομα, γραμμένο πάνω στο άρμα της θύελλας", είναι η κοινή αρχή σε όλες τις επαναστάσεις. Χωρίς αυτήν, οι επαναστάτες δεν μπορούν να φανταστούν την δικαιοσύνη. - Albert Camu *L'Homme révolté*
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.