ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ : Δεν στηρίζω ΣΥΡΙΖΑ !!…


Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης

Ο Μϊκης Θεοδωράκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, δήλωσε: «………………….ΣΤΗΡΙΖΩ ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΟ ΤΟΝ ΟΡΟ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΧΘΕΙΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ………………..».

Από την ξεκάθαρη αυτή πρόταση τής δήλωσης του Μίκη Θεοδωράκη, που αυτονόητα ισοδυναμεί με “Δεν στηρίζω ΣΥΡΙΖΑ , εφ’ όσον δεν καταργεί τους επαχθείς όρους των Μνημονίων, με τους οποίους η Χώρα έχει παραδώσει, άνευ όρων, την Αυτοδιάθεσή της”, σε διάφορες αναρτήσεις κομματικών παρατρεχάμενων, που τρέχουν να σκαρφαλώσουν στο βαγόνι του ΣΥΡΙΖΑ, κόπηκε πονηρά από τον τίτλο της ανάρτησης το “υπο τον ορο να καταργησει αμεσα το μνημονιο και τους επαχθεις ορους του» και έμεινε το “ΣΤΗΡΙΖΩ ΣΥΡΙΖΑ” !!!

Βλέπετε, η τέχνη της παραπλάνησης, δεν αποτελεί μονοπώλειο της δεδηλωμένης 5ης Φάλαγγας των κατοχικών δυνάμεων… Την χρησιμοποιούν και προαλειφόμενοι/ες (μεταξύ των οποίων και πρώην Σπιθιστές και Σπιθίστριες) να καταλάβουν κάποια θέση στο άρμα του θριάμβου του νικητή που θα είναι και το (προσοδοφόρο) άρμα της διακυβέρνησης της Χώρας υπό καθεστώς κατοχής, δηλαδή το άρμα των κατοχικών δυνάμεων …..

Εκμεταλλεύονται, λοιπόν, την λαϊκή απήχηση που έχει το σύμβολο της Δημοκρατίας και του Πατριωτισμού, ο αδάμαστος από τον χρόνο και τον φθόνο Μίκης, και παραποιούν εντέχνως, τα λεγόμενά του, καθώς είναι γνωστό πως το μεγαλύτερο μέρος των αναγνωστών ιντερνετικών αναρτήσεων, στέκεται μόνο στους τίτλους των αναρτήσεων …

Για ‘μάς, τους Σπιθιστές που ζήσαμε την αγωνία του Μίκη, για την πορεία της αιχμάλωτης Χώρας, από πολύ κοντά, είναι γνωστή η αρνητική θέση του για το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς:

  • ζήσαμε την βαθύτατη απογοήτευσή του, όταν, λίγο πρό των εκλογών του 2012, ο Αλέξης ανέτρεψε την επιδιωκόμενη συμφωνία για τη δημιουργία ενός ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ – ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ που, όπως έδειξαν τα αποτελέσματά τους, θα είχε κυριαρχήσει στις εκλογές εκείνες και θα είχε αποτρέψει το, επί τα δυόμισυ τελευταία χρόνια, βάθεμα και στέριωμα της κατοχής της Χώρας από τις δυνάμεις των “Δανειστών” της και των συνεργατών τους , κυβερνήσεων “Κουίσλιγκ”,
  • ζήσαμε την βαθύτατη θλίψη του, όταν, αμέσως μετά τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ, διά χειλέων Αλέξη, ξεκαθάρισε τη θέση της “Αριστεράς” τού ΣΥΡΙΖΑ , απέναντι στις μυριάδες των πολιτών που, (εμφορούμενοι από τις πολιτικές θέσεις του Μίκη και της ΣΠΙΘΑΣ, απαιτούσαν στην Πλατεία Συντάγματος “Να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή” , εκφράζοντας την απέχθειά τους για το “Σύστημα” της κομματοκρατούμενης “Κοινοβουλευτικής Ολιγαρχίας” που κατέστρεψε τη Χώρα.

Αυτό, έγινε με τη γνωστή δήλωση τού Τσίπρα: “…… Θα σας έλεγα δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε και ένα ανάχωμα στην ανεξέλεγκτη κοινωνική σύγκρουση η οποία ερχόταν  με μεγάλη ταχύτητα, γιατί αποτέλεσε μία ύστατη ελπίδα ανάκτησης της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος. Ύστατη ελπίδα. Και αποτελεί ελπίδα..” .

Ξεκαθάρισε έτσι, ο Αλέξης, τη θέση της “Αριστεράς” τού ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του “Συστήματος”, το οποίο ο Μίκης Θεοδωράκης “είχε στήσει στα 6 μέτρα”, ως υπαίτιο της εθνικής καταστροφής που συντελέσθηκε με την υπογραφή των “Μνημονίων”.

Να σταματήσει, λοιπόν, η σπέκουλα του ΣΥΡΙΖΑ με την αήθη και απατεωνίστικη εκμετάλλευση του ονόματος του εθνεγέρτη, Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Μίκης Θεοδωράκης, με την παρέμβασή του αυτή, καλεί το ΣΥΡΙΖΑ ν’ αφήσει τις οβιδιακές του μεταμορφώσεις, από επαναστάτη σε Γραικύλο. Μουστάκι και κουνήματα, δεν συνταιριάζουν.

Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βγαίνει να πεί τα σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη, όσο δεν βγαίνει να πεί πως η Χώρα βρίσκεται υπό κατοχή ξένων δυνάμεων με αντίθετα συμφέροντα και το μόνο που πρέπει να αποκτήσει είναι η (χαμένη σήμερα) Αυτοδιάθεσή της, και να καλέσει το Λαό να ξεσηκωθεί για να πάρει πίσω την χαμένη Ελευθερία του, θα είναι , στα μάτια του Μίκη Θεοδωράκη, υπόλογος για το αδιανόητο, ότι ένα κόμμα της Αριστεράς μπορεί να κυβερνήσει σε συνθήκες παράδοσης της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας και Εθνικής Αυτοτέλειας, στους ξένους», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στην κατακλείδα της παρέμβασής του.

Ο Μίκης μίλησε πολύ καθαρά.

Να πάψουν οι παρερμηνείες γιατί φοβούμαι πως η, πέραν του δέοντος, καπηλεία του ονόματός του, θα τον αναγκάσει να παρακάμψει την απεριόριστη ευγένεια του και να δείξει τους δόλιους εκμεταλλευτές της απήχησής του στο Λαό.

Υ/Γ : Σαν επιβεβαίωση των θέσεων του άρθρου αυτού, έρχεται η, ιστορικής σημασίας, δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη:http://diktioellada.blogspot.gr/2015/01/o.html

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.