Προσφυγιά-Μετανάστευση


γραφει ο αρισταρχος

Πρόσφυξ = προς + φυγή. Αυτός που αναγκάζεται ή εξαναγκάζεται να εγκαταλείψει την πατρίδα του ή τον τόπο της μόνιμης κατοικίας του και να καταφύγει σε μια ξένη χώρα

Μεταναστεύω = μετά + ναίω. Αυτός που αλλάζει τόπο διαμονής

metanstes

Η φτώχεια μέσα αλλά και έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση τείνει να γίνει τελικά ο εφιάλτης των πλουσίων χωρών όπως είναι η Γερμανία. Της οποίας, ο πληθυσμός ανέρχεται με ταχύτητα. Από το 2013 στο 2014 αυξήθηκε κατά τριακόσιες χιλιάδες(80.8εκατ. το 2013 και 81.1εκατ. το 2014).  Να σημειωθεί πως ο γηγενής Γερμανικός πληθυσμός μειώθηκε την ίδια χρονιά κατά 215.000 άτομα λόγω υπογεννητικότητας(περισσότεροι θάνατοι). Άρα η αύξηση του πληθυσμού οφείλεται στο μεγάλο μεταναστευτικό κύμα από όλες τις χώρες προς τον οικονομικό “παράδεισο” του Ευρωπαϊκού βορρά(περίπου 470.000 άτομα με στοιχεία της ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας). Την μερίδα του λέοντος βέβαια κατέχει η Ευρωπαϊκή ένωση με μπροστάρη την Πολωνία.

Αυτή η μεταναστευτική έκρηξη έχει σαν αντίβαρο την όλο και αυξανόμενη ανησυχία και εν συνεχεία φοβία των Γερμανών για τους μετανάστες που ανεβάζουν την δημοτικότητα κομμάτων με αντιμεταναστευτικά συνθήματα. Όπως είναι το PEGIDA και το AFD .

Κάποτε ο Κων/νος Καραμανλής (ο θανών) είχε πει πως ο έχων πρέπει να φροντίζει νάναι χορτάτος και ο γείτονας, για νάναι κι αυτός ασφαλής. Με όλες τις προεκτάσεις που έχει αυτό μας παραπέμπει σήμερα σ’ αυτόν τον απελπισμένο κόσμο που φορτώνεται σαν σκουπίδι με γυναίκες και παιδιά σε μια πλεούμενη νεκροφόρα για να αφεθεί ακυβέρνητο μήπως και συγκινήσει τους φύλακες των θαλασσών. Κάποιοι, ίσως και όλοι από αυτούς θα χαθούν στην θάλασσα, κι όμως το επιχειρούν. Αυτά για να δούμε το βαθμό της απελπισίας τους. Σίγουρα οι επιτήδειοι ψυχο-έμποροι το εκμεταλλεύονται στο έπακρο γιατί… τι να με πείσει εμένα που βρίσκουν τα μεταφορικά 2-5 χιλιάδες δολάρια φουκαράδες που δεν έχουν να φάνε. Σάμπως τα ίδια δεν έγιναν τότε και στην Σμύρνη; Όσοι είχαν λεφτά έφυγαν νωρίς και με ασφάλεια. Τα φιλαράκια μας πετούσαν στην θάλασσα τους φουκαράδες που σκαρφάλωναν στην κουπαστή για τον  “παράδεισο” για να γλιτώσουν την κόλαση του… συνωστισμού(Θου κύριε φυλακήν τω στόματί μου).

Φωνές ακούγονται για κατάργηση της συνθήκης του Σέγκεν αλλά κι αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι για το όραμα της πολιτικής ένωσης της Ενωμένης Ευρώπης. Αντ’ αυτού έκαναν μια συμφωνία με τα Δουβλίνο 1-2, οι πρόσφυγες να παραμένουν στον τόπο εισόδου τους. Το γνωστό πέταμα κάτω από το χαλί και το πρόβλημα να παραμένει στον χώρο δημιουργίας του. Κάπως έτσι…

Νάτο τώρα, μπροστά στα σαλόνια του πλούτου. Και τώρα τι γίνεται;  Το χαλί πάει για πλύσιμο αλλά τα σκουπίδια από κάτω;  Θα πνίξουν όλους αυτούς που έμαθαν να κυβερνούν με το σύνθημα… μακρυά από εμάς και όπου θέλει!

Ναι αλλά, τι σόϊ συνεταίροι ήμαστε γιά;(για να βάλω το τοπικιστικό μου ιδίωμα).  Έτσι ακριβώς όπως το είπε και ο Καραγκιόζης “τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου” Τα καλούδια βέβαια εννοεί και όχι τα προβλήματα.

Περὶ τοῦ/τῆς: aristarhos

Προσοχή στην πρίζα, υπάρχει συνωστισμός!
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Προσφυγιά-Μετανάστευση

  1. Ὁ/ἡ Raskolnick γράφει:

    Οι καλοί φράχτες κάνουν τους καλούς γείτονες, αλλά…http://my-pillow-book.blogspot.gr/2014/09/fences.html

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.