Σε πανικό ο Σόιμπλε: «Δεν επιτρέπουμε να μας εκβιάζουν»


Μόνο ο Σόϊμπλε, η Μέρκελ και οι ελεγχόμενοι από αυτούς παριστάνουν το λιοντάρι απέναντι στην Ελλάδα και τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Όλοι οι άλλοι είναι επιφυλακτικοί. Προφανώς βλέπουν κάποιο πρόβλημα με τον εθνικισμό του Δ΄ Ράιχ.

«Οι κανόνες θα πρέπει να τηρούνται», επανέλαβε ο Γερμανός υπoυργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε εκδήλωση εκπροσώπων του ασφαλιστικού κλάδου στο Βερολίνο, αναφερόμενος στην Ελλάδα και στη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Πρόσθεσε δε ότι «δεν δεχόμαστε εκβιαστικές πιέσεις», αλλά όλα αυτά που επαναλαμβάνει τελευταία, μάλλον δείχνουν πανικό της γερμανικής κυβέρνησης, παρά δείχνουν κάποια ισχύ από εκείνη που εξέπεμπε παλαιότερα. Πρώτη φορά ο άλλοτε σιωπηλός Σόϊμπλε εμφανίζεται τόσο ανοιχτά να απειλεί την Αθήνα και να κινδυνολογεί.

Είναι φανερό ότι η διεθνής οικονομική ελίτ, με την τελευταία κίνηση Ντράγκι, ουσιαστικά έστειλε μήνυμα στο Βερολίνο, ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί νεογερμανικό εθνικισμό και μεγαλοϊδεατισμό, εφόσον αυτός έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της διεθνούς ελίτ.
Η διεθνής οικονομική ελίτ, έχει αναθέσει στο Βερολίνο το ρόλο του χωροφύλακα της ΕΕ, αλλά μόνο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της και όχι για την ανάπτυξη του γερμανικού εθνικισμού. Η γερμανική εμμονή στη λιτότητα που προκάλεσε αποπληθωρισμό, βλάπτει ευθέως τα συμφέροντα της διεθνούς οικονομικής ελίτ.

Η κυβέρνηση του Βερολίνου πήρε το μήνυμα και προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ακόμα ως παράδειγμα της γερμανικής ηγεμονίας. Να δούμε όμως τι άποψη έχει επ’ αυτού και η διεθνής οικονομικής ελίτ.
Εκεί θα παιχτεί η επιτυχία ή η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ.

Πέτρος Χασάπης

Σχόλιο ιστολογίου: Μα, πως εκβιάζει η Ελλάδα την Γερμανία και την Ευρώπη; Αυτοί δεν δήλωναν πως είναι πανέτοιμοι ακόμη και για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη; Και, επίσης, γιατί να επιτρέπει η Ελλάδα στον Σόιμπλε να συνεχίσει την εκβιάζει; Πέντε χρόνια δεν του ήταν αρκετά; Και, τελικά, ποιός είπε στον κ. Σόιμπλε ότι οι Έλληνες επιτρέπουν τον εκβιασμό που γίνεται εκ μέρους του; Ας ψάξει τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο, τον κ. Παπανδρέου και τις παρέες τους, για να διαμαρτυρηθεί για… “εκβιασμό” ο Σόιμπλε. Ξέρουμε πως θα μας επιτεθούν, αλλά η ελληνική αξιοπρέπεια που ανατάσσεται, θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα χτυπήματά τους, που τελικά θα εκθέσουν τους σκοπούς, τις (προ)διαθέσεις και το σχέδιο των υπανθρώπων του ευρω-ιερατείου…

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.