Κονσέρβες τομάτα για τεμπέληδες


Τώρα με τον Τσίπρα που θα πτωχεύσουμε και θα πεινάσουμε (κατά τους ειδήμονες των καναλιών προεκλογικά) μπορώ να κάνω την ανάρτηση για τις τεμπελο-κονσέρβες.

Είχα γράψει παλιότερα ότι για να κάνετε ντομάτα κονσέρβα αρκεί να βράσετε τις ντομάτες και να τις βάλετε καυτές μέσα σε γυάλινα που έχουν μπει για λίγο σε βραστό νερό. Διατηρούνται θαυμάσια χωρίς σουρώματα, αλάτια, λάδια, ξινά και ότι άλλη πατέντα κυκλοφοράει.
Η τελευταία κονσερβοποίηση που έκανα ήταν στα μέσα Οκτωβρίου. Μία από όλες τις κονσέρβες (αυτή με το σήμα στο καπάκι) ήταν πειραματική. Έβαλα μέσα την καυτή ντομάτα ΧΩΡΙΣ να απολυμάνω το βάζο και το καπάκι. Φυσικά και τα δύο ήταν καθαρά. Είχαν πλυθεί κάποτε, είχαν στεγνώσει και αποθηκεύτηκαν περιμένοντας την νέα κονσερβοποίηση.
Τελικά σήμερα (μετά από περίπου 3,5 μήνες) άνοιξα την κονσέρβα αυτή. Δεν είχε πάθει τίποτε και η τομάτα ήταν νόστιμη και μυρωδάτη.
Συμπέρασμα: δεν απαιτείται ιδιαίτερος κόπος για την απολύμανση των βάζων. Αρκεί να είναι καθαρά, να τα γεμίσετε με καυτή ντομάτα και να τα κλείσετε αμέσως. Την υποτυπώδη απολύμανση που απαιτείται την επιτυγχάνει η θερμότητα της βραστής ντομάτας.
Να σας υπενθυμίσω επίσης ότι αν κάτι απροσδιόριστο πάει στραβά και κάποια κονσέρβα ξινίσει, δεν έχετε κανένα πρόβλημα. Με το πρώτο βράσιμο η ξινίλα και η μυρωδιά της «χαλασμένης» ντομάτας εξαφανίζονται.

Περὶ τοῦ/τῆς: aaatosmihalis

Έλλην ορθόδοξος, καθολικά διαμαρτυρόμενος, πάσχων εκ οξείας ανεγκεφαλίτιδος με σποραδικές κρίσεις εξυπνάδας.
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα Συνεργατών καὶ σημειώθηκε ὡς , , , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.