Συναντήσεις Μέρκελ-Σαμαρά και Μέρκελ-Τσίπρα. Επιτέλους Κυβέρνηση που έδωσε μαθήματα διπλωματίας!


tsipras-merkel-samarasnetakias
“Ἀλώπηξ λιμώττουσα, ὡς ἐθεάσατο ἀπό τινος ἀναδενδράδος βότρυας κρεμαμένους,”
.
Οι διπλωματικές αβρότητες της συνάντησης Ανγκελας Μέρκελ και Αλέξη Τσίπρα, παραποιήθηκαν από την μονταζιέρα σε “καλως ηρθατε στο μνημόνιο”, όπως κάθε αλεπού που τα κάνει κρεμαστάρια.

Η χώρα επιτέλους αποκτά πάλι την ταυτότητα που της είχαν αφαιρέσει οι υποτακτικοί και υποτελείς αρχιερείς της διαπλοκής, του ξεπουλήματος και της ”παράδοσης της χώρας” στο έλεος των αρπακτικών.

Για να δούμε τι έκανε ο Σαμαράς.

Πρώτα τον Νοέμβριο του 2011 για να πάρει μέρος στην Κυβέρνηση Παπαδήμου, μετά την παραίτηση Παπανδρέου, υπέγραψε κατ’εντολή της Μέρκελ επιστολή επιταγής μαζί με τον Βενιζέλο, φήμες λένε και με τα δυο χέρια. Στον Αλέξη Τσίπρα κι τον Πάνο Καμμένο δεν τόλμησαν να ζητήσουν.

Επειτα ο Σαμαράς είδε πρώτα την Γερμανίδα Καγκελάριο αμέσως μετά τις εκλογές του 2012 για να πάρει προφανώς το χρίσμα, πριν δει τους άλλους ηγέτες,. Στις εκλογές εκείνες είχε υποσχεθεί 18 σημεία, 150,000 νεες θεσεις εργασίας, επιμήκυνση του χρέους και επαναδιαπραγμάτευση. Στην ερώτηση της Μέρκελ τι θα κάνει με τις προεκλογικές υποσχέσεις είπε την Ιστορική φράση “ουδείς αναμάρτητος” , εισπράττοντας ένα χάδι από την Μέρκελ

Τέλος ο τέως Έλληνας πρωθυπουργός παρέπεμψε εμμέσως και το αίτημα της επιμήκυνσης στις και δεν το έθεσε καν στην Ανγκελα Μέρκελ.

Τι έκανε η πρώτη πραγματική Ελληνική Κυβέρνηση της τελευταίας πενταετίας;

Ειδε πρώτα ολους τους άλλους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δημιούργησε κίνημα συμπαράστασης της Ευρωπαϊκής κοινής γνώμης από τα κάτω, με αποκορύφωμα το “Στην Ελλάδα με αγάπη” από τους blockupy στην Φρανκφουρτη.

Εμεινε αμετακίνητη στην διεθνοποίηση του ζητήματος αντί να αντιμετωπίσει μόνη της τον Γερμανικό Ιμπεριαλισμό. Δεν είναι όλα εύκολα, αλλά όλα είναι διαπραγμάτευση.

Πήγε στην Ανγκελα Μέρκελ και για πρώτη φορά ζήτησε Γερμανικές Αποζημιώσεις, και πολύ σωστά το έθεσε ως ηθικό ζήτημα γιατι απευθύνθηκε στο Γερμανικό κοινό και στις ευαισθησίες του, που μέχρι χθες ήταν αρνητικοί σε κάθε συζήτηση.

Πηγε κι απαίτησε να προχωρήσει το χρόνιο θέμα με την Siemens ενώπιον της Καγκελάριου που πριν από μερικές εβδομάδες φόρεσε την φόρμα της Siemens για την πολιτική της προβολή.

Οι διπλωματικές αβρότητες, αλλά κι αλήθειες όπως το “δεν φταίνε για όλα οι Γερμανοί”, γιατί υπάρχει και το ΔΝΤ κι η ΕΚΤ και η εγχώρια διαπλοκή, δεν είναι κωλοτούμπα, είναι κινήσεις σε σκακιέρα.

Μιλάνε για κωλοτούμπες, αυτοί που τις έκαναν ολυμπιακό άθλημα;

Δεν είναι όλοι το ίδιο γατάκια.

netakias.neta.sketa

Περὶ τοῦ/τῆς: netakias.com

Η ελευθερία, "αυτό το τρομερό όνομα, γραμμένο πάνω στο άρμα της θύελλας", είναι η κοινή αρχή σε όλες τις επαναστάσεις. Χωρίς αυτήν, οι επαναστάτες δεν μπορούν να φανταστούν την δικαιοσύνη. - Albert Camu *L'Homme révolté*
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.