Ο Μεγάλος Αδελφός είναι εδώ


Ένας φίλος μου έστειλε εχθές το http://showmystreet.com/. Αν βάλετε την διεύθυνσή σας θα σας βγάλει αμέσως την εικόνα του δρόμου, ενώ μπορείτε να την στρίψετε και να δείτε όλες τις λεπτομέρειες από κάθε άποψη.
Αν σας πω τώρα ότι αυτό δεν είναι καλό δεν θα με πιστέψετε και μάλλον θα σκεφτείτε τις γνωστές θεωρίες συνομωσίας.
Αντίθετα θα χαρείτε που είσαστε τόσο εξελιγμένοι, και θα αρχίσετε να εξυμνείτε τον πολιτισμό μας και τις δυνατότητές του.
Θα ξεχάσετε φυσικά ότι ΕΣΕΙΣ δεν είστε εξελιγμένοι, άλλοι είναι. Εσείς είσαστε απλοί καταναλωτές. Δηλαδή ΔΟΥΛΟΙ.
Το Σύστημα σας έχει σκλαβώσει και δεν το έχετε πάρει είδηση. Ίσως γνωρίζετε το πείραμα με τον βάτραχο που τον βράζουν ζωντανό, επειδή ανεβάζουν σιγά-σιγά την θερμοκρασία του νερού.
Έτσι και εσείς πιστεύετε ότι είσαστε ελεύθεροι, αλλά σας έβρασαν σιγά-σιγά.
Οι ελεύθεροι άνθρωποι μπορούν να ταξιδεύουν όπου θέλουν και όποτε θέλουν. Μπορούν να ξεκινήσουν μια επιχείρηση ή να αλλάξουν επάγγελμα, ή να κάνουν διακοπές για όσο διάστημα επιθυμούν.
Εσείς προφανώς ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.
Ένας σίγουρος τρόπος για να δημιουργήσω έναν σκλάβο είναι να εξασφαλίσω ότι θα είναι χρεωμένος. Εξάλλου, όποιος δεν μπορεί να κάνει αυτά που ένας ελεύθερος άνθρωπος μπορεί να κάνει, αφού έχει υποθήκες, λογαριασμούς, ταμεία και κάρτες που πρέπει να πληρώσει, θα πρέπει να θεωρείται σκλάβος, ένας «δούλος του χρέους».
Αν μάλιστα του δώσω την «ελευθερία» να λέει ότι θέλει, μερικά γκάτζετ για να παίζει, ένα σύμβολο του σεξ για ονειρώξεις, και μιαομαδάρα για να εκτονώνεται, τότε του δημιουργώ την ψευδαίσθηση της πλήρους ελευθερίας.
Και αν τώρα -μετά από όλα αυτά- σας πω ότι είσαστε «σκλάβοι σε δημοκρατική γαλέρα», το πιθανότερο είναι ότι θα επαναστατήσετε αγανακτισμένοι εναντίον μου και ΟΧΙ εναντίον της γαλέρας…
Ή όχι;

Περὶ τοῦ/τῆς: aaatosmihalis

Έλλην ορθόδοξος, καθολικά διαμαρτυρόμενος, πάσχων εκ οξείας ανεγκεφαλίτιδος με σποραδικές κρίσεις εξυπνάδας.
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα Συνεργατών καὶ σημειώθηκε ὡς , , , , , , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.