«Το νου μας στους «Γκόρτσους» και στους «Νίκους»!


γκορτσος

Ακούγοντας τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει προεκλογικό αγώνα, θυμήθηκα πριν ένα χρόνο περίπου τότε που έταζε τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα στη Θεσσαλονίκη.
Τότε που μας έκανε τους περισσότερους να πάρουμε μιαν ανάσα και να σκεφτούμε «λες»! μήπως θα τα καταφέρει να αλλάξει τα πράγματα;
Τότε που υποσχόταν το κάθε τι για να κερδίσει τον πρωθυπουργικό θώκο, και έταζε και έταζε και εμείς τον πιστεύαμε, γιατί το είχαμε ανάγκη.

Αυτή τη φορά πραγματικά είχαμε ανάγκη ελαφρυντικών άμεσων οικονομικών μέτρων και το κυριότερο ανάταση της εθνικής μας υπερηφάνειας.
Τον πιστέψαμε, γιατί αφελώς νομίσαμε όταν έλεγε ότι «ο μοναδικός μου σκοπός είναι να εργαστώ για το καλό της Πατρίδας» ήταν πραγματικό.
Τον πιστέψαμε όταν έλεγε ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα στην Δημοκρατία πράγμα που εμείς απλοϊκά γνωρίζαμε, όμως χαιρόμασταν που και ένας πολιτικός έδειχνε να το συμμερίζεται μαζί μας.
Και εκλέχτηκε με ποσοστό 36,1% του εκλογικού σώματος του ελληνικού λαού.
Και πολύ συγκινηθήκαμε -όσοι γνωρίζαμε τι σημαίνει ΣΚΟΠΕΥΤΉΡΙΟ της ΚΑΙΣΑΡΙΝΗΣ-, μόλις ορκίστηκε, να πηγαίνει εκεί να καταθέσει φόρο Τιμής στους ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΕΣ από τους Γερμανούς, Έλληνες.
Και άρχισε το παραμύθι δίχως τέλος που έμελε να γίνει μνημόνιο με τους χειρότερους όρους μέχρι τώρα για την Πατρίδα και για εμάς.
Στην αρχαία Ελλάδα από όσο γνωρίζω δεν υπήρχε θεότητα διπρόσωπη να λατρεύεται. Υπήρχε στη Ρώμη ο Ιανός.
Έτσι θα χαρακτηρίσω τον Τσίπρα γιατί κύριο δεν μπορώ. Οι κύριοι κρατούν τον λόγο τους και τιμούν τα παντελόνια που φοράνε! Ούτε άλλα λένε, και άλλα κάνουν.
Εκείνος λοιπόν δεν τίμησε το 62% του εκλογικού σώματος που τον στήριξε ουσιαστικά τον Ιούλιο με το Δημοψήφισμα παρά έσυρε το ανώτατο πολιτειακό δικαίωμα των Πολιτών στα πατώματα των Βρυξελών, που συναλλασσόταν για δεκαεπτά ώρες όπως υπερήφανα βγήκε και μας είπε.
Και τώρα έχει απύθμενο θράσος να ζητά ξανά την ψήφο μας.

Ίσως να μην ολοκλήρωσε το έργο που του έχουν εμπιστευτεί οι προϊστάμενοί του, δηλαδή την αποτέφρωσή μας.
Ο πρωθυπουργός «παντός καιρού» εντέλει, είναι εδώ και ζητάει πάλι την ψήφο μας.
Αν ψηφήσουμε τον «Γκόρτσο» δηλαδή αυτόν που έγινε «νέος άνθρωπος που περπατάει στο δρόμο», θα είμαστε άξιοι της τύχης μας. Θυμάστε την ελληνική ταινία «Τζένη Τζένη» με την Καρέζη, τον Κωνσταντάρα ,τον Μπάρκουλη και τον Παπαγιανόπουλο, που «κράταγε το νησί να!»

Και επέβαλε στους συγχωριανούς του το ποιον θα ψηφήσουνε;

Ενώ ο Κωνσταντάρας ο εφοπλιστής φώναζε και ωρυόταν για να εκλεγεί βουλευτής ο Μπάρκουλης ότι «στην εκλογή του Νίκου στηρίζω μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.
Για μην γίνουμε και εμείς ταινία δραματική το νου μας στους «Γκόρτσους» και τους «Νίκους» αυτής της περιόδου.

Όσο για τον Τσίπρα ελπίζω η Δικαιοσύνη να αποφανθεί για τα όσα έπραξε στην Πατρίδα μας μαζί με τους υπόλοιπους.

Με τιμή

Φιλία Βαγιάκα

 

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.