“Ποιά 20 Κραγιόν περιέχουν τα υψηλότερα επίπεδα Μολύβδου!”


images

motherjones.com
Όχι μόνο μόλυβδο αλλά και πολλές ακόμη τοξικές ουσίες περιέχονται στα συστατικά των σύγχρονων κραγιόν (Κάδμιο, Αργίλιο και άλλα βαρέα μέταλλα)
Στο γράφημα είναι τα 20 “κορυφαία” σε περιεκτικότητα μολύβδου προϊόντα κατά την έκθεση FDA 2012

Πολλές γυναίκες λένε ότι το κραγιόν τις κάνει να αισθάνονται όμορφα και με αυτοπεποίθηση. Θα μπορούσε όμως να αποτελεί πηγή κινδύνου;
Σε μια πρόσφατη μελέτη ερευνητές ζήτησαν από μια ομάδα έφηβων κοριτσιών να τους παραδώσουν τα κραγιόν και λιπ-γκλος που χρησιμοποιούν για να γίνει έλεγχος σε τοξικά μέταλλα όπως ο μόλυβδος και το κάδμιο. Στόχος ήταν να συγκριθεί η περιεκτικότητα σε μέταλλα από μάρκα σε μέτρα.

kragion

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες χρησιμοποιούν το κραγιόν τους δύο έως τρεις φορές την ημέρα και με αυτό τον τρόπο υψηλή ποσότητα από τα όρια ανοχής στα επικίνδυνα μέταλλα όπως ο μόλυβδος, το αλουμίνιο, το κάδμιο, το χρώμιο και το μαγγάνιο. Ανάλογα με κραγιόν τα όρια ασφαλείας μπορεί να ξεπεραστούν πολύ εύκολα.
Στην έρευνα διαπιστώθηκε ότι πάνω από 75% των δειγμάτων περιέχουν Μόλυβδο , ένα μέταλλο που πρέπει να αποφεύγουμε με κάθε τρόπο. Σημειώνουμε ότι ο μόλυβδος έχει απαγορευτεί ακόμη και από τις ηλεκτρονικές πλακέτες!!! στην Ευρωπαική Ένωση.
Μερικές από τις ανιχνευμένες χημικές ουσίες είναι καρκινογόνες όπως το Κάδμιο. Τα μέταλλα χρησιμοποιούντα συχνά στις ανόργανεςβαφές, οι οποίες δίνουν στα κραγιόν την χρωστική ουσία. Το ανυσηχητικό είναι ότι οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν στην σύνθεση των καλλυντικών.
Αυξημένα επίπεδα μολύβδου σε ενήλικες μπορούν να οδηγήσουν σε μια σειρά από προβλήματα υγείας, από αποβολές έως εγκεφαλικές βλάβες.

Πηγή:

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.