Απίστευτη δήλωση Σταθάκη για τα capital controls


statakis12

Οικονομία
Μια… ήξεις αφήξεις πρόβλεψη για το πότε θα αρθούν τα capital controls, έδωσε ο τέως υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης προκαλώντας αίσθηση.
«Ως πολιτικός θα πω ότι θα αρθούν σε δύο μήνες, ως οικονομολόγος δεν μπορώ να πω πότε θα αρθούν. Η άρση θα γίνει μόλις ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη. Κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη» είπε χαρακτηριστικά σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου με θέμα το μοντέλο ανοικοδόμησης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
Ο Γ. Σταθάκης εκτίμησε επίσης ότι η ύφεση για το 2015 θα κινηθεί στα όρια του 2%, προβλέποντας ταυτόχρονα ότι η ελληνική οικονομία θα επανέλθει σε ανάπτυξη από το δεύτερο τρίμηνο του 2016 μιλώντας
«Θεωρούμε ότι είναι λανθασμένο το μοντέλο ανάπτυξης που στηρίχτηκε στη δημιουργία υπεραξιών και θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην παραγωγή αξιών» ανέφερε ο κ. Σταθάκης

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.