Γιατί σταμάτησα την ανακύκλωση απορριμμάτων


images

Ως υπεύθυνη πολίτης και εγώ όταν άρχισε η ανακύκλωση –στην αρχή ήταν μόνον για χαρτιά-,ξεχώριζα τα υλικά που μπορούσαν να ανακυκλωθούν και πριν γεμίσει η συνοικία μου πλέ κάδους ανακυκλώσεως έτρεχα με διάφορες σακούλες να βρωτους ειδικούς   κάδους που υπήρχαν σε ελάχιστα σημεία.
Βλέπετε ήμουν ιδεαλίστρια και πίστευα ότι συμμετέχω σε ένα γενικό καλό  των συνανθρώπων  μου και της Πολιτείας. Άλλωστε και η Πολιτεία η Δημοτικές αρχές μας προέτρεπαν για αυτό. Και έτσι είναι το σωστό. Στην υπερκαταναλωτική κοινωνία η μέθοδος της ανακύκλωσης βοηθάει.
Ώσπου πριν λίγο καιρό διάβασα, άκουσα όλα αυτά τα τεράστια ποσά που κερδοσκοπούν οι ασχολούμενοι με την ανακύκλωση, χωρίς να παρέχουν για όσα έχουν δεσμευτεί απέναντι στο κράτος.
Χρυσορυχείο η ανακύκλωση. Από τα δικά μας σκουπίδια κάποιοι χρυσώνονται και δεν είναι οι άνθρωποι που δουλεύουν στα απορριμματοφόρα και στη συλλογή τους. Άλλοι είναι κάποιοι που ασχολούνται και με δημόσια έργα και με την τέταρτη εξουσία.
Καλά κάνουνε, αφού τους επιτρέπεται καλά κάνουν.

Τα δικά μου σκουπίδια για ανακύκλωση όμως δεν θα τα ξαναεκμεταλευτούνε. Βέβαια έμαθα ότι έχουν πλέον απλωθεί και στα κοινά απόβλητα. Είναι πολλά τα λεφτά.

Μέχρι να μάθω ότι κάποιες εταιρίες κάνουν πραγματική ανακύκλωση και δεν τα καίνε απλά και ρυπαρά, θα ρίχνω όλα τα σκουπίδιά μου μαζί και ας μου ζητήσει κάποιος το λόγο.

Με τιμή

Φιλία Βαγιάκα

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Γιατί σταμάτησα την ανακύκλωση απορριμμάτων

  1. Ὁ/ἡ ΡΩΜΗΟΣ γράφει:

    Τὸ παρὸν ἀναδημοσιεύθηκε στὸ Ῥωμηῶν Ἐνημέρωση.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.