Η Κική και η Κοκό


γραφει ο αρισταρχος(halyvourgos apomahos)
κικικοκοΤέλειωσε το παιχνίδι των ερωτοαπαντήσεων χωρίς νικητή. Και αφού δεν υπήρχε νικητής όλοι ήταν ηττημένοι . Και πώς να μην είναι αφού οι ερωτήσεις ήταν δύσκολες και οι ερωτώμενοι πολύ… ολίγιστοι(που λέει και ο Χρήστος Γιανναράς). Σ’ αυτή την οπερέτα υποψηφίων, αλήθεια, ποιά να διαλέξεις; Την Κική ή την Κοκό; Εκεί όμως που είχε λίγο ψαχνό, ενδιαφέρον, είναι η στιγμή που ο Καμένος φωνάζει στον Μεϊμαράκη “Είστε υπόδικος. Σας έλεγαν μπροστάντζα…” Εκεί ο φακός κολλάει στον Χαρίτο που κοιτάζει αμήχανα τον φακό με ηχητικό background τον διάλογο των δύο αρχηγών και πυροσβεστική την Φώφη. Έτσι αποφάσισε η διακομματική, όχι να γινόμαστε και… των σκυλιών…

Κατά τα άλλα δεν φάνηκε ούτε μια ηλιαχτίδα σε οποιοδήποτε θέμα που μας καίει. Μόνο μια γαλάζια αχνάδα πάνω στην Μυσιρλού αλλά, αυτή ήταν ξεχασμένη από το προηγούμενο αληθινό show με την εθνική μπάσκετ και την νίκη της επί της Σλοβενίας. Κι εκεί στο “Eurobasket 2015” αυτή, η αγαπημένη, σε πείσμα του πολιτικού τέλματος κάνει τις νίκες της τέσσερα στα τέσσερα και όχι κάθισμα στα τέσσερα. Άμα θέλουμε… Αλλά πρέπει να θυμώσουμε λέει ο εκφωνητής. Όχι δεν είναι έτσι. Είναι το άθλημα που όλοι μπορούν να διεκδικήσουν την ηγεσία αρκεί να παίζουν μπάλα. Βλέπεις το αρχηγιλίκι, αυτό κι αν δεν είναι στο DNA μας. Αλλά και κάτι φαντάσματα με τριάντα χρόνια αποτυχίας να σου λένε “Μπου… χαχα! Ήρθα για να σας σώσω σε δυό μήνες.” Και οι επιστήμονες των προβλέψεων να του δίνουν και 5%. “Θου κύριε φυλακήν τω στόματί μου και θύραν περιοχής περί τα χείλη μου”(Δαβίδ). Αν αληθεύει αυτό δύο τινά θα συμβαίνουν . Ή φτάσαμε στη μεγάλη απόφαση για αυτοχειρία ή το χάσαμε τελείως. Με πιθανότητες στο δεύτερο λόγω… τσίπουρου!

Όποιον και να ρωτήσω δηλώνει πελαγωμένος, και αν ρίχνει σε κάποιον φιλικά το κάνει από… “τι άλλο;” Δεν θέλω να γέρνω προς κάποια μεριά από οποιοδήποτε λόγο εκτός του κοινού συμφέροντος που είναι ολλονών μας και όχι αποκλειστικά δικό μου. Αλλά… Είμαι οπαδός της δεύτερης ευκαιρίας και… ίσως ίσως γιατί δεν με πείσαν οι αντίπαλοί του περί της ακαταλληλότητάς του.

Αυτά περί τα πολιτικά. Πέσαμε σε μπατάκι(λάσπη). Τώρα το γαϊδούρι περιμένει τα μπράβο του, αν μας ξεκολλήσει. Αυτή η λάσπη έχει δύο ονόματα . Το ένα το λένε ανεργία και το άλλο διαπλοκή. Σκότωμα και τα δύο για να γίνουν και όλα τα άλλα. Τα υπόλοιπα… φληναφήματα!

Περὶ τοῦ/τῆς: aristarhos

Προσοχή στην πρίζα, υπάρχει συνωστισμός!
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.