“Κως: Απώλειες 7 εκ ευρώ στον τζίρο των ξενοδοχείων λόγω των προσφύγων”


images

tanea.gr

Μέτρα ελάφυρνσης των ξενοδοχείων αλλά και των επιχειρήσεων που επλήγησαν λόγω του μεταναστευτικού, ζητούν με επιστολή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη και Οικονομίας, Ναυτιλίας, Τουρισμού  Νίκο Χριστοδουλάκη, οι ξενοδόχοι της Κω. Σε υπόμνημα της Ένωσης Ξενοδόχων αναφέρεται ότι οι οικονομικές απώλειες στον τζίρο των ξενοδοχείων λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί ξεπερνούν τα 7 εκ ευρώ.

«Σε μια πρώτη καταγραφή, αριθμούνται περίπου 120.000 ακυρωμένες διανυκτερεύσεις από πρακτορεία τουρισμού και επιπλέον τουλάχιστον 51.000 ακυρώσεις διανυκτερεύσεων από μεμονωμένους πελάτες ξενοδοχείων» αναφέρεται στο υπόμνημα.

Σύμφωνα με το υπόμνημα, «το νησί αντιμετωπίζει πρωτοφανή, στην τουριστική ιστορία του, αριθμό ακυρώσεων. Από το έτος 1980, που περίπου παρακολουθούμε τα στατιστικά στοιχεία , δεν έχει καταγραφεί τέτοιος αριθμός ακυρώσεων

«Ο στόχος της Ένωσης είναι σε συνεργασία με τον Δήμο της Κω και την Περιφέρεια να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ώστε να επιτευχθεί μια καλύτερη αντιμετώπιση στη δοκιμαζόμενη τουριστική οικονομία της Κω» σημειώνεται στο υπόμνημα.

 

 

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.