“Βρέθηκε «πουγκί» με ασημένια νομίσματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην σημερινή Βουλγαρία τότε αρχαία Θράκη”


pontica

mikres-ekdoseis.gr

Ασημένια νομίσματα που αναφέρονται στο τέλος του 2ου με αρχές του 1ου αιώνα π.Χ. ανακαλύφθηκαν σε αρχαιολογική ανασκαφική έρευνα σε αρχαίο κάστρο στην πόλη Πριμόρσκο στο Μπουργκάς (Πύργος) της Βουλγαρίας. Η ανακοίνωση έγινε από τον διευθυντή του Εθνικού Μουσείου Βουλγαρίας, Μπότζινταρ Ντιμιτρόφ.

«Πριν από δύο ημέρες, κατά τη διάρκεια ανασκαφών, στον κεντρικό πύργο του κάστρου, οι αρχαιολόγοι μας, βρήκαν νομίσματα που ανάγονται στην εποχή μεταξύ του τέλους του 2ου αιώνα και αρχές του 1ου προ Χριστού.
Πρόκειται για αργυρά και χάλκινα νομίσματα της Απολλωνίας Ποντικής (του Πόντου), που απεικονίζουν το Μέγα Αλέξανδρο και έχουν κοπεί μετά το θάνατό του», είπε ο επιστήμονας.

Σύμφωνα με τη «Νοβίνιτε», έχουν βρεθεί 27 νομίσματα. Ωστόσο οι αρχαιολόγοι είναι πεπεισμένοι ότι είναι περισσότερα, επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η ανασκαφή του πύργου που καταστράφηκε από πυρκαγιά το 72 π.Χ.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι πρόκειται για οικονομικό ταμείο των στρατιωτών, που φυλάσσονταν στο κάστρο, και από εκεί πληρώνονταν μετά τις μάχες ο στρατός, όπως γράφει το δημοσίευμα.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.