“Με πανάκριβα κινητά και «ΕΙΔΙΚΑ» SMS-IPHONE διακινούνται οι ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!”


18-09-2015-00-36-55fb32653285d

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Η τελευταία λέξη της κινητής και όχι μόνο τεχνολογίας στην υπηρεσία της μαζικής διακίνησης εκατομμυρίων παρανόμων μεταναστών από τις ακτές τις Τουρκίας στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου. Αυτό αποκαλύπτει ένα πραγματικά εντυπωσιακό ρεπορτάζ του αρθρογράφου της τουρκικής εφημερίδας Radikal, Ali Kayalar.

Όπως αναφέρεται στο ίδιο το τουρκικό δημοσίευμα με πολύ χαρακτηριστικές φωτογραφίες, οι μετακινούμενοι παράνομοι μετανάστες χρησιμοποιούν πανάκριβα κινητά τηλέφωνα με τα οποία επικοινωνούν με τα «κέντρα» τους και από εκεί παίρνουν οδηγίες μέσω sms-iphone το πώς και προς τα πού θα κινηθούν για να περάσουν απέναντι από την Τουρκία σε ελληνικό έδαφος.

kin2 (1)

τηλεφωνικά μηνύματα εκτός από τις «οδηγίες» αποστέλλονται μέχρι και ηλεκτρονικοί χάρτες για να καθορίσουν την ρότα του έκαστου φουσκωτού που μπαρκάρει από τις τουρκικές ακτές, όπως δείχνει και ένας πραγματικά εντυπωσιακός χάρτης-iphone για να κατευθύνει τους παράνομους στην συγκεκριμένη περίπτωση στην ελληνική νήσο Σύμη.

Πολλές φορές στα μηνύματα που διακινούνται μέσω των κινητών υπάρχουν και οδηγίες το πώς θα βουλιάξουν το φουσκωτό για να θεωρηθούν αυτόματα ναυαγοί και να περισυλλεχτούν από την ελληνική ακτοφυλακή.

kin3

Εντύπωση προκαλεί και ο τρόπος που φορτίζουν τα κινητά τους μέσω ηλεκτρικών στύλων παραβιάζοντας κάθε νομιμότητα με παράνομα καλώδια με τα οποία παίρνουν παράνομα ηλεκτρικό ρεύμα για τις μπαταρίες των τηλεφώνων τους.

Και ύστερα μας λένε για δυστυχισμένους που δεν έχουν τίποτα, ενώ διαθέτουν τα πιο υπερσύχρονα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας.

Η κοροϊδία μας σε όλο της το μεγαλείο!
Πηγή: nikosxeiladakis.gr

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.