“Στατιστικά της Eurostat: Τέσσερις στους πέντε μετανάστες ΔΕΝ είναι από τη Συρία”


2C56B05300000578-3240010-Hungary_has_announced_plans_to_build_a_giant_fence_along_the_Cro-a-54_1442583681510

dailymail.co.uk

Η Ουγγαρία έχει ανακοινώσει σχέδια να φτιάξει ένα γιγαντιαίο φράκτη  Μόνο ένας στους πέντε μετανάστες που ζητούν άσυλο στην Ευρώπη είναι από τη Συρία. Η Ε.Ε. κατέγραψε 213.000 αφίξεις τον Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, αλλά μόνο 44.000 από αυτούς φεύγουν από τον Συριακό εμφύλιο πόλεμο.  Αγωνιστές και βουλευτές της αριστεράς έχουν πει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών είναι από την αιματοβαμμένη χώρα, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι κάνει πολύ λίγα για να τους βοηθήσει.

«Το γεγονός αυτό εκθέτει το ψέμα που διαδίδεται σε ορισμένους κύκλους ότι ένας τεράστιος αριθμός εκείνων που φθάνουν στην Ευρώπη είναι από τη Συρία», είπε ο Ντέιβιντ Ντέιβις, βουλευτής των Συντηρητικών για το Monmouth. «Οι περισσότεροι άνθρωποι που προσπαθούν να γλιτώσουν από τον πόλεμο, θα πάνε σε στρατόπεδα στο Λίβανο ή την Ιορδανία.
«Πολλοί από εκείνους που επέλεξαν να διακινδυνεύσουν τη ζωή τους για να έλθουν στην Ευρώπη το έχουν πράξει για οικονομικούς λόγους».

Ο Sir Bill Cash, ένας συνάδελφος Συντηρητικών, δήλωσε: «Αυτά τα στοιχεία είναι εξαιρετικά ανησυχητικά. Το όλο επιχείρημα έχει γίνει ότι αυτή η εισροή είναι όλοι πραγματικοί πρόσφυγες από τη Συρία, ενώ αυτό προσθέτει στην ουσιαστική απόδειξη ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός οικονομικών μεταναστών που έχουν ως στόχο μια καλύτερη ζωή».

2C74290400000578-3240010-Police_officers_watch_on_as_migrants_sit_on_the_windows_of_a_tra-a-60_1442583728293

Οι αστυνομικοί παρακολουθούν μετανάστες που κάθονται στα παράθυρα του τρένου σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό κοντά στα σύνορα Σλοβενίας-Κροατίας στην Dobova, Brezice.

Τα στοιχεία της Eurostat, την επίσημη στατιστική υπηρεσία της Ε.Ε., δείχνουν ότι η μετανάστευση από Απρίλιο έως Ιούνιο έτρεξε σε διπλό επίπεδο της αντίστοιχης περιόδου του 2014.

Ο αριθμός των Αφγανών που υπέβαλλαν αιτήσεις ασύλου είναι μέχρι τέσσερις φορές μεγαλύτερος, από 6.300 στις 27.000. Άλλες 17.700 αιτήσεις έγιναν από Αλβανούς, η χώρα των οποίων είναι σε ειρήνη.
Επιπλέον 13.900 αιτούντες ήρθαν από το Ιράκ το οποίο, όπως η Συρία, σπαράσσεται από την τρομοκρατική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους.
Μισό εκατομμύριο μετανάστες έφτασαν στην Ευρώπη μέχρι στιγμής φέτος, με 156.000 μόνο τον Αύγουστο. Αντί να ζητούν άσυλο στην πρώτη ασφαλή χώρα της Ε.Ε. που φτάνουν, οι περισσότεροι κατευθύνονται προς τις πλούσιες βόρειες πολιτείες. Το ανθρώπινο κόστος της κρίσης πληρώθηκε από τους περίπου 3.000 μετανάστες που έχουν πνιγεί μετά την τοποθέτηση της ζωής τους στα χέρια των λαθρεμπόρων για την επικίνδυνη διάσχιση της Μεσογείου.
Περισσότεροι από 250.000 μετανάστες έχουν φθάσει στην Ελλάδα και την Ιταλία, όπου οι αρχές είναι κοντά σε οριακό σημείο.

Πηγή:
dailymail.co.uk

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.