“Β.Πούτιν: “Όσοι εκπαιδεύτηκαν από την Ουάσιγκτον λιποτάκτησαν και ενώθηκαν με το ISIL μαζί με τον αμερικανικό οπλισμό τους””


12032324_1161411177221366_1968861815_n

Από τον Θεόφραστο Ανδρεόπουλο

Συνέντευξη-διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν στην αμερικανική TV στην οποία αποκάλυψε ότι “όλοι οι Σύροι αντάρτες που εκπαιδεύτηκαν από την αμερικανική κυβέρνηση για να πολεμήσουν το ISIL λιποτάκτησαν και ενώθηκαν με αυτό μαζί με τον αμερικανικό οπλισμό τους”!
Παράνομη και αναποτελεσματική χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν τη βοήθεια που παρέχουν οι ΗΠΑ στους Σύρους αντάρτες, υποστηρίζοντας ότι οι άνδρες αυτοί, αφού εκπαιδευτούν από τους Αμερικανούς, φεύγουν για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος μαζί με τον οπλισμό με τον οποίο τους έχει εφοδιάσει η Ουάσινγκτον.

Eυθέως κατήγγειλε για πρώτη φορά σε αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν τις ΗΠΑ για την παράνομη υποστήριξη των ισλαμιστών ανταρτών στην Συρία κατά της νόμιμης κυβερνήσεως δίνοντας την πρόγευση του τι θα ακολουθήσει στην ομιλία του στον ΟΗΕ ενώπιων των εθνών του πλανήτη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα ο Β.Πούτιν δήλωσε ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ πρέπει να έχει τη διεθνή υποστήριξη γιατί μάχεται με τρομοκρατικές οργανώσεις,και είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι την αξίζει (deserves) την υποστήριξη αυτή.

Αύριο αναμένεται η συνάντηση του Ρώσου προέδρου με τον Αμερικανό ομόλογό του Μ.Ομπάμα, αμέσως μετά την ομιλία του Ρώσου προέδρου στον ΟΗΕ, αν και Κρεμλίνο και Λευκός Οίκος διαφωνούν στο τι θα συζητηθεί και κυρίως στο ποιος ζήτησε πρώτος την συάντηση αυτή.

«Κατά την άποψή μου, η παροχή στρατιωτικής υποστήριξης σε παράνομες δομές είναι αντίθετη με τις αρχές του σύγχρονου διεθνούς δικαίου και του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος σε ένα απόσπασμα της συνένετευξης που μεταδόθηκε από τα παναμερικανικά δίκτυα CBS και PBS

Ο Ρώσος ηγέτης είπε ότι η Δαμασκός πρέπει να συμπεριληφθεί στις διεθνείς προσπάθειες καταπολέμησης του ISIL, κάτι το οποίο αρνούνται οι ΗΠΑ, και αποδοκίμασε τον αμερικανικό σχεδιασμό να εκπαιδευτούν 5.400 Σύροι αντάρτες για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος.

“Απ’οτι φάνηκε μόνο 60 από αυτούς εκπαιδεύτηκαν και το πολύ 4-5 πραγματικά φέρουν όπλα, οι υπόλοιποι λιπτάκτησαν με αμερικανικό οπλισμό για να ενωθούν με το ISIL” δήλωσε χαρακτηριστικά “ανάβοντας” φωτιές στην αμερικανική διπλωματία καθώς φοβούνται την δημοσιότητα που θα πάρει η ομιλία του Ρώσου προέδρου στον ΟΗΕ όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα καταγγείλει τις ΗΠΑ για τον σκοτεινό ρόλο που φέρεται ότι έπαιξαν στην δημιουργία του ISIL, ή τουλάχιστον για την αδράνειά τους εναντίον του.

“Εμείς (σε αντίθεση με τις ΗΠΑ) προσφέρουμε βοήθεια μόνο σε νόμιμες κυβερνητικές οντότητες, και μέχρι σήμερα αυτή έχει πάρει την μορφή προμήθειας όπλισμού στην συριακή κυβέρνηση, στρατιωτικών συμβούλων προς εκπάιδευση προσωπικού,και ανθρωπιστική βοήθεια στον συριακό λαό”

Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι η στήριξη που παρέχει η Μόσχα στην συριακή κυβέρνηση γίνεται κατόπιν αιτήματος της Δαμασκού και είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις, αφού απάντησε σε αίτημα της νόμιμης ηγεσίας.

Πηγή: defencenet.gr

Αναρτήθηκε από Ελεύθερος Πολιορκημένος 

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.