«Έχετε κατακτήσει την ακαδημία των Πολιτών!»


κική δημουλα

Όταν πρωτοάκουσα στίχους της Κικής Δημουλά ήταν από την ίδια, στην τηλεοπτική εκπομπή «Στα άκρα». Μου κίνησε το ενδιαφέρον αυτή η κυριούλα που όπως εξελισσόταν η συνέντευξη έμαθα ότι ήταν η πρώτη γυναίκα Ακαδημαϊκός μας!Έχει τίτλους και περγαμηνές, όμως για εμένα ο θησαυρός της είναι οι στίχοι της, τα ποιήματά της. Εκεί, σε αυτά τα λόγια ξεδιπλώνεται ο πλούτος της ποιήτριας. 

Πολύ άμεση, χωρίς να χάνει τις καταβολές της, με άγγιξε με την ιδιαίτερη ευαισθησία της. Στην αρχή διάβαζα και ξαναδιάβαζα τον στίχο μήπως και εγώ έχω παρασυρθεί από την προσδοκία του και τον έχω υπερεκτιμήσει, ώσπου βρόντηξα κάτω τους τετραγωνισμούς της σκέψης μου και αφέθηκα να με οδηγήσουν οι λέξεις της κυρίας Δημουλά εκεί που ήθελαν. Στην καρδιά και στην ψυχή. Αυτός είναι ο στόχος των αγαπημένων στίχων, να σε βρουν κατάκαρδα, κατάψυχα!

Μου αρέσει που γκρέμισε το απόρθητο κάστρο της Ελληνικής Ακαδημίας με τα στιχάκια της, πιο πολύ όμως μου αρέσει που μιλάει στις καρδιές μας και λαχταρούμε και χαιρόμαστε ή προβληματιζόμεθα μέσα από τις εκφράσεις της.

Σας ευχαριστούμε γι’ αυτό και αν σας νοιάζει λιγουλάκι, έχετε κατακτήσει την Ακαδημία των Πολιτών που είναι η καρδιά μας!

Με τιμή

Φιλία Βαγιάκα

 

 

 

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.