ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΖΟΥΡΑΡΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ


ζουραρις

http://apocalypsejohn.com/ , enikos.gr – Videos

«Τρίτη μικρασιατική καταστροφή» χαρακτήρισε τα σχολικά βιβλία του 2006 που διδάσκονται τώρα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Ζούραρις.Καταδίκασε το γεγονός ότι έχει περικοπεί ο λόγος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα καθώς ο Έλληνας αγωνιστής αναφέρονταν σε μουσουλμάνους κατακτητές κάτι που όπως σημείωσε δεικτικά δεν είναι «μετανεωρετικόν».

Υποστήριξε εξάλλου ότι οι μαθητές μαθαίνουν την προστακτική βασιζόμενοι στις οδηγίες χρήσης μιας καφετιέρας, ενώ απέδωσε τα εύσχημα σε κάποιους παιδαγωγούς που δεν ακολουθούν τη διδακτέα ύλη.

Επικριτικός στάθηκε απέναντι στην έλλειψη και των δημοτικών τραγουδιών από τα σχολικά βιβλία καθώς όπως είπε αποτελούν τη βάση της δημοτικής γλώσσας.

Ο κ. Ζουράρις ανέγνωσε απόσπασμα από το βιβλίο της Γλώσσας της Στ” Δημοτικού και είπε ότι αναφέρεται πώς θα διδαχθούν τα παιδιά «Ελεύθερους πολιορκημένους και δωσ” του».

Συνέδεσε τη αναφορά του αυτή με τους συγγραφείς.

Τους χαρακτήρισε «βλακόμετρο και κατιναριό» και εξέφρασε την άποψη ότι γράφουν αυτά που γράφουν χάριν στους «Ελεύθερους Πολιορκημένους».

Ο κ. Ζουράρις, με τον δικό του ξεχωριστό και ιδιόρρυθμο τρόπο, διάβασε ένα απόσπασμα από βιβλίο για παιδιά 12 ετών, που ενέκρινε το παιδαγωγικό Ινστιτούτο, και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Άγγελε, μόνο στο όνειρο μου δίνεις τα φτερά σου; Αι σιχτίρ πλέον».

Δείτε το βίντεο:

http://apocalypsejohn.com/ , enikos.gr – Videos

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.