Η κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων φαίνεται ότι δε σταματά ποτέ!


12167384_10206671611403476_336183418_nΘΑΜΜΕΝΑ ΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Β’ ΠΠ

Ο λόγος για τη χρονίζουσα υπόθεση του λόφου του «Οχυρού» στη Ραφήνα. Το λόφο χρησιμοποιούσαν ως φυσικο «οχυρό» του οι Γερμανοί κατά την περίοδο 1940-45, λόγω της φυσικής του θέσης και της μεγάλης ορατότητας που τους παρείχε στο πέλαγος. Όπως ήταν φυσικό, στο οχυρό τους οι δυνάμεις κατοχής αποθήκευαν όπλα και εκρηκτικά κάθε είδους. Εγκαταλείποντας την περιοχή όμως δεν απέσυραν όλα τα πολεμοφόδιά τους αφήνοντας κάποια πίσω στη βιασύνη τους. Εβδομήντα ολόκληρα χρόνια αργότερα, βλήματα της εποχής εκείνης παραμένουν θαμμένα στο έδαφος της περιοχής ακόμη και σήμερα και ουδέποτε ενδιαφέρθηκε κανείς για τους κινδύνους που πιθανόν αυτό εγκυμονεί για τους οδοιπόρους της περιοχής που χρησιμοποιείται ως τόπος αναψυχής και περιπάτου!

Η απελθούσα Δημοτική Αρχή Ραφήνας-Πικερμίου είχε στο παρελθόν εμπλακεί με το ζήτημα ζητώντας τον έλεγχο και καθαρισμό της περιοχής από το αρμόδιο Τάγμα του Στρατού Ξηράς (ΤΕΝΞ). Τότε για κάποιο λόγο οι εργασίες ενώ ξεκίνησαν σταμάτησαν απότομα αφού είχε ελεγχθεί μόλις το 10% της έκτασης περίπου (34 από τα 300 στρέμματα), στο οποίο βρήκαν και απέσυραν 5 βλήματα. Τα υπόλοιπα 266 στρέμματα παρέμειναν ανέλεγκτα, ενώ η Δημοτική Αρχή είχε δημιουργήσει την εσφαλμένη εντύπωση στους πάντες πως είχε ελεγχθεί το σύνολο της περιοχής. Κάκιστα βεβαίως, καθώς νομίζοντας αυτό οι πεζοπόροι άρχισαν να κινούνται περισσότερο ξέγνοιαστα σε μια περιοχή που κρύβει ακόμη «παγίδες».
Η νυν Δημοτική Αρχή σε απευθείας επικοινωνία της με το Τάγμα Ελέγχου Ναρκοπεδίων Ξηράς του ΓΕΣ έλαβε, όπως ακριβώς προβλέπεται για μη στρατιωτικές εκτάσεις, την απάντηση πως το ΤΕΝΞ δύναται να ελέγξει την υπόλοιπη περιοχή με το κόστος της έρευνας να βαρύνει το Δήμο και να φτάνει τα 160.000 ευρώ. Ποσό βεβαίως που στις δύσκολες σημερινές συγκυρίες ήταν αδύνατο να εξασφαλίσει και διαθέσει ο Δήμος. Εδώ λοιπόν ήταν που ήρθε η καταλυτική παρέμβαση του επιτελείου του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου και εν συνεχεία του ιδίου. Αφού ενημερώθηκε άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος συνεργατών του Υπουργού κι ο δήμαρχος κος Πιστικίδης, με σχετική εντολή του Υπουργού ξεκινούν άμεσα οι εργασίες εντελώς δωρεάν την ερχόμενη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν 200 εργάσιμες ημέρες (περίπου 8 μήνες!).

«Καταλυτική για την δρομολόγηση της λύσης η συνάντηση του Δημάρχου κ. Βασίλη Πιστικίδη με τον Διευθυντή του Υπουργικού Γραφείου του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, με την παρουσία του συντοπίτη μας συνεργάτη του Υπουργού κ. Δημήτρη Καραγεωργίου. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε προσωπικά τον Υπουργό κ. Πάνο Καμμένο, την ηγεσία του ΓΕΣ και όλους τους εμπλεκόμενους για το έμπρακτο ενδιαφέρον τους στην υπόθεση αυτή που αναδεικνύει την ευαισθησία και την κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην εξάλειψη και της πιο μικρής πιθανότητας ατυχημάτων σε χώρους που έπαιξαν ρόλο κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου» αναφέρει ο Δήμος σε ευχαριστήρια ανακοίνωσή του για τον Υπουργό και το επιτελείο του.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο ΧΩΝΙ της Κυριακής 11/10/2015

Περὶ τοῦ/τῆς: netakias.com

Η ελευθερία, "αυτό το τρομερό όνομα, γραμμένο πάνω στο άρμα της θύελλας", είναι η κοινή αρχή σε όλες τις επαναστάσεις. Χωρίς αυτήν, οι επαναστάτες δεν μπορούν να φανταστούν την δικαιοσύνη. - Albert Camu *L'Homme révolté*
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.