«Η πιο δύσκολη επανάσταση»


αρχείο λήψης

Ακούγοντας και διαβάζοντας το τι συμβαίνει στην Πατρίδα μας, μοιραία γυρνάει η σκέψη μου λίγο καιρό πίσω, τότε που όλοι προσπαθούσαν να  πείσουν όλους για το ναι και το όχι. Τότε που για πρώτη φορά αρκετές γενιές Ελλήνων ερωτηθήκαμε αν θέλουμε άλλο ένα μνημόνιο, (γιατί η ουσία του δημοψηφίσματος ήταν αυτή).

Θυμάμαι τις φωνές που μέχρι πρότινος ήταν ουδέτερες και ψύχραιμες, να γίνονται υποστηρίκτριες της παραμονής μας στο ευρώ, τονίζοντας μάλιστα ότι είναι καλύτερο ένα ακόμη μνημόνιο, παρά το χάος εκτός Ευρώπης.

Και τώρα οι φωνές αυτές, συνεχίζουν το έργο τους, δηλαδή να επηρεάζουν συνειδήσεις προς όποια κατεύθυνση θέλουν. Για  να μην γκρεμιστούν οι επιχειρήσεις  και τα συμφέροντά τους, μας έσπρωξαν και μας κατεύθυναν σε έναν ανήφορο που δεν γνωρίζουμε το τέλος του.

Δεν υποτιμώ την κρίση μας, όμως είναι μια πραγματικότητα.

Σκέπτομαι, αν είχαμε ενημερωθεί σωστά και με ακρίβεια το τι θα μας συνέβαινε –αν θα βγαίναμε  από το ευρώ-,    με κάθε ρεαλισμό και ειλικρίνεια και ακούγοντας ένα πρόγραμμα εναλλακτικής πρότασης, ίσως να το αποφασίζαμε.

Όμως δεν μας δόθηκε από  κανέναν η ευκαιρία να γίνουμε Ιρλανδία, Ουγγαρία έστω να κάνουμε την προσπάθεια, γιατί οι ιθύνοντες κοίταξαν πρώτα τον εαυτό τους.

Έτσι σήμερα, τακτοποιημένοι όλοι παρακολουθούμε τις εξελίξεις και αφήνουμε που και που κάποια κορώνα, ενώ η Πατρίδα μας χάνεται.

Καταλήγω λοιπόν στο ότι: Η πιο δύσκολη επανάσταση είναι εκείνη, που, δεν απαριθμεί νεκρούς ανθρώπους, αλλά μόνον νεκρά κατεστημένα.

Με τιμή

Φιλία Βαγιάκα

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.