Συνταξιούχοι, η άχρηστη-χρήσιμη δεξαμενή


γραφει ο αρισταρχος (halyvourgos apomahos)

συνταξη

Καλά δεν το συζητάμε πως όλη η χώρα αυτή τη στιγμή βιώνει ένα τεράστιο μπάχαλο. Όλα τα μίντια βγάζουν με απίστευτες εκδοχές και κρυφές “πηγές” τα χίλια μύρια. Το 80% όλων των δημοσιευμάτων αφορούν τον δόλιο τον συνταξιούχο. Θα κοπεί και πόσο η σύνταξη, πόσο θα γίνει το επικουρικό. Οι “θεσμοί”(άλλο τούτο πάλι) με αρχηγό εκείνη την στραγγισμένη επί κεφαλής απαιτούν τις συντάξεις να τις πάει ο Τσίπρας στα 380. Άλλοι πλειοδοτούν στα 420 και οι πιο αισιόδοξοι στα 480.

Τώρα στο καπάκι ήρθαν οι σοφοί! Χα! Λένε τα μίντια, που να τους πει παπάς στο κεφάλι, “σύνταξη παλιά και νέα ανάλογα με την περιουσιακή κατάσταση”, Αυστραλιανό νταβαντούρι. Θα συνυπολογίζεται, λένε, και το προσδόκιμο της γενιάς στην οποία ανήκει ο συνταξιοδοτούμενος. Αν αυτό είναι μεγάλο την κάτσατε, λίγα τα λεφτά της σύνταξης. Αν είναι μικρό … ο Θεός να αναπαύει την ψυχή σας. Έτσι ικανοποιείται και ο Λοβέρδος που ανησυχούσε γιατί οι γέροι ζουν πολύ. Που θα πας, οσονούπω…

Ξεκίνησε ο Κατρούγκαλος, που νομίζει ότι είναι αριστερός (στην Ελλάδα ως γνωστόν είσαι ότι νομίζεις) να αναφέρεται στο ποσό της μικτής σύνταξης πάνω απ’ το οποίο θα γίνονται οι περικοπές. Σαν τέτοια μικτή σύνταξη θεωρούν αυτό της εκκίνησης του συνταξιοδοτικού βίου μαζί και τα αρπαγμένα και τα κλεμμένα. Αυτό το ξεκίνησαν να είναι από 1500 ευρώ και πάνω. Ύστερα… ύστερα έγινε ασανσέρ. Πάνω, κάτω μέχρι που το πήγε στα 700 καθαρά που όμως πριν τις περικοπές ήταν πάνω από 1100ευρώ μικτά. Είδατε αριστερή εξυπνάδα; Και για να μη με μαλώσει ο Μανώλης “είδατε αριστεροδέξια εξυπνάδα;”

Φίλε Αλέξη(θέλω δε θέλω), τελικά είσαι και συ ευκολίας, σαν τους άλλους. Μόλις παίρνει την εξουσία κάποιος το πρώτο που μαθαίνει είναι να χτυπάει την εύκολη λεία. Παιχνίδι εν ου παικτοίς. Ποιά είναι λοιπόν η εύκολη εισροή χρημάτων για το κράτος; Μα στους ανήμπορους συνταξιούχους. Εκεί βαράς και τελειώνει. Υπάρχει όμως και άλλος δρόμος και μάλιστα πιο δίκαιος, αλλά ποιος την κάνει πράξη. Στην εικοσαετία 1990-2010 όσοι απέκτησαν τα πολλά χρήματα, αυτοί να πληρώσουν την μεγάλη μερίδα και όχι το ανενεργό πόπολο που στο κάτω κάτω υποτίθεται πως παίρνει πίσω τις εισφορές που έδινε όσο δούλευε. Στο κράτος πλήρωνε παράλληλα κανονικά την εφορία του(ΦΜΥ). Διαβάζω για μικρές εισφορές και μεγάλες αποδοχές. Η αρχή της σύνταξης ανέκαθεν ήταν βάσει της ανταποδοτικότητας. Αν υπάρχουν τέτοιες ατασθαλίες να ελεχθούν αλλά μη βάζετε για λόγους εντυπώσεων όλες τις συντάξεις στο ίδιο τσουβάλι. Προσπαθείτε να μαλακώσετε τις αντιδράσεις κι αυτό δεν είναι έντιμο.

Επειδή το θέμα των συντάξεων έγινε και γι αυτή την κυβέρνηση το μείζον θέμα με πρώτη είδηση στα κανάλια και επειδή η σύνταξη χρηματοδοτεί τους ανέργους που εσείς παράγετε, για να μη ξεσηκωθούν από τον καναπέ(δύσκολο αλλά πάντα εφικτό) αράξτε, ημερέψτε και σηκώστε τα μανίκια να το παίξετε και λίγο αριστεροί(άνευ δεξιάς). Ακολουθήστε το χρώμα και την μυρουδιά του χρήματος και αφήστε επί τέλους τους μοιραίους αυτής της χώρας, τα “περήφανα γηρατειά”(τρομάρα τους!) στην ανασφάλειά τους και στο μοναδικό τους δικαίωμα να τσοντάρουν από κανένα ευρουλάκι στα εγγονάκια. Έλεος!

Περὶ τοῦ/τῆς: aristarhos

Προσοχή στην πρίζα, υπάρχει συνωστισμός!
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.