«Τι είναι η πολιτική»


πολιτική

Λέμε αυτός ασκεί πολιτική ή ότι η πολιτική που άσκησε απέδωσε. Δηλαδή είναι μια ιδιότητα που μαρτυρά ενέργεια. Το λεξικό ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ-ΦΥΤΡΑΚΗΣ ερμηνεύει, πολιτική: η τέχνη, η επιστήμη διακυβέρνησης του Κράτους, αλλά και τρόπος χειρισμού ορισμένης υπόθεσης.  Να η μαγική λέξη: Χειρισμός. Είτε πρόκειται για τη διακυβέρνηση του Κράτους ή μιας ορισμένης υπόθεσης, εξαρτάται από τον χειρισμό που θα κάνει κάποιος.
Παλαιότερα η άσκηση της Πολιτικής γίνονταν από ανθρώπους οι οποίοι ήταν επαγγελματικά φτασμένοι και έμπειροι της ζωής με δραστηριότητες μέσα από την κοινωνία –τουλάχιστον οι περισσότεροι- και κυρίως είχαν μόρφωση, είχαν Παιδεία.

Σήμερα όλα έχουν απλοποιηθεί αφού μέσα στο κοινοβούλιο στον κύριο και ιερό χώρο που ασκείται η πολιτική –εκτός βέβαια και των υπουργείων-, γίνονται διάφορες κοκορομαχίες, ενώ η απλούστευσή της έχει φτάσει ακόμη και στην ένδυση των πολιτικών.

Θα πει κάποιος: « τα ράσα κάνουν τον παπά;». Εντέλει ναι!

Η γνώμη μου είναι κατά αυτής της ισοπέδωσης και απλοποίησης των πάντων.

Ο πολιτικός, όπως ο στρατιωτικός είναι λειτουργοί του Κράτους. Έχουν την υποχρέωση και το καθήκον να τηρούν την ευπρέπεια των ιδεών, του λόγου και της εμφάνισης. Όπως ο στρατιωτικός πράττει το καθήκον του και φορά τη στολή του, έτσι και ο πολιτικός πρέπει να φέρεται με ευγένεια και πολιτισμό στον χώρο του κοινοβουλίου ή όπου αλλού απαιτείται ενώ θα πρέπει να ντύνεται ανάλογα.

Επιτέλους ! το κοινοβούλιο δεν είναι πασαρέλα μόδας ή καφενές.

Επιτέλους! Η Παιδεία απαιτείται για να ασκήσει κάποιος την  επιστήμη της Πολιτικής.

Οι εκπρόσωποι του Λαού θα πρέπει να ασκούν πολιτική και να φέρονται αλλά και να εμφανίζονται άψογα ακριβώς γιατί είναι εκπρόσωποί μας.

Δεν ζητώ να γίνουν Άριστοι με την αρχαία έννοια γιατί τότε θα «πετούσα στα σύννεφα». Ζητώ να σεβαστούν το χώρο του κοινοβουλίου και εκείνους που τους έστειλαν εκεί για να ασκήσουν Πολιτική.

Με τιμή

Φιλία Βαγιάκα

 

 

 

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.