Γιατί δεν μειώνονται… άλλο οι μισθοί των 7.000 ευρώ στον ΟΒΙ


αμιρας

έθνος.gr

Με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομίας Γ.Σταθάκη ο βουλευτής του Ποταμιού Γ.Αμυράς έφερε στο φως την περίπτωση των 97 εργαζόμενων στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, που φέρονται να αμοίβονται ακόμη με 15 μισθούς ετησίως, που φτάνουν τις 7.000 ετησίως, ενώ παίρνουν και σημαντικά επιδόματα.

Οπως ανέφερε ο κ.Αμυράς, οι μισθοί των συγκεκριμένων εργαζόμενων στον φορέα που εποπτεύεται από το υπουργείο Οικονομίας δεν έχουν ακολουθήσει αυτούς των συναδέλφων τους στο Δημόσιο, που υπέστησαν μεγάλες μειώσεις τόσο το 2010 όσο και το 2012.

Οι βασικές αποδοχές τους φτάνουν τις 7.000 μηνιαίως, με 15 μισθούς ετησίως, λόγω «καλής εργασίας και αποδοτικότητας», όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega.

Παράλληλα, οι τελικές τους αποδοχές αυξάνονται και με επιδόματα όπως κυλικείου, χιλιομετρικών αποστάσεων κτλ.

Ανέφερε μάλιστα ότι υπάρχουν ήδη ποινικές διώξεις εναντίον του προέδρου και της διοίκησης, από την εισαγγελέα Διαφθοράς κ.Ράικου.

«Δεν μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη μείωση»… αλλά θα προσαρμοστούν
Με ανακοίνωσή του μετά την ερώτηση Αμυρά προς τον υπουργό Γιώργο Σταθάκη, το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού προχώρησε σε ανακοίνωση με διευκρινίσεις σχετικά με τη μισθολογική κατάσταση στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Οπως αναφέρει:

Ήδη από το 2012 οι μισθοί των εργαζομένων έχουν περικοπεί κατά 25%, ακολουθώντας τις επιταγές των νόμων 4024/11 και 4093/12. Σύμφωνα με αυτούς, πέραν του συγκεκριμένου ποσοστού ενεργοποιείται αναστολή περικοπής και άρα δεν μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη μείωση.Πρόκειται για αυτοχρηματοδοτούμενο Οργανισμό, που δεν επιβαρύνει με οποιοδήποτε τρόπο τον κρατικό προϋπολογισμό.Οι μισθοί στον ΟΒΙ θα προσαρμοστούν σε όσα προβλέπει το Ενιαίο Μισθολόγιο, όπως ο νόμος 4093/12 ορίζει.

Συνολικά το θέμα βρίσκεται προς εξέταση στη Δικαιοσύνη, με προσφυγές των εργαζομένων (αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο σχετικά με τις μειώσεις των μισθών), του Οργανισμού (αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ αναφορικά με το νομικό του καθεστώς) αλλά και του Δημοσίου (ποινική δίωξη εις βάρος μελών απελθούσας Διοίκησης του Οργανισμού για ανεπαρκή μείωση των μισθών).Το υπουργείο περιμένει τις σχετικές τελεσίδικες αποφάσεις, έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη λειτουργία της Δικαιοσύνης, καταλήγει η ανακοίνωση.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.