Στην Ελλάδα οι περισσότεροι μορφωμένοι άνεργοι


ανεργουμε

sofokleousin.gr

Μια ακόμα αρνητική πρωτιά έδωσε το γερμανικό περιοδικό Forbes στην Ελλάδα, καθώς την κατέταξε την κορυφή της λίστας του ΟΟΣΑ με τις χώρες που έχουν τους περισσότερους άνεργους πτυχιούχους. Όπως αναγράφεται σε πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ, το ποσοστό των ανέργων που έχουν αποφοιτήσει από κάποιο ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα βρίσκεται μια ανάσα από το 20% και συγκεκριμένα στο 19,4%, ποσοστό το οποίο μεταφράζεται και πως ένας στους πέντε πτυχιούχους είναι άνεργος.

Φυσικά η Ελλάδα δεν είναι η μοναδική που πλήττεται από το φαινόμενο αυτό. Πολλές είναι οι χώρες ανά τον κόσμο που έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό από την παγκόσμια οικονομική κρίση και έχουν εξίσου υψηλά  ποσοστά ανεργίας μεταξύ των πτυχιούχων ανώτατης εκπαίδευσης με την Ελλάδα.

Ακριβώς πίσω από την Ελλάδα βρίσκεται η Ισπανία, με ποσοστό 14,9%, ενώ την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Τουρκία με ποσοστό ανέργων πτυχιούχων 7,7%. Την τέταρτη και την πέμπτη θέση καταλαμβάνουν η Ιταλία και η Ιρλανδία με ποσοστά 7% και 6,7% αντίστοιχα, ενώ η Γαλλία ακολουθεί με ποσοστό 5,3%.

Παρατηρούμε επομένως πως η Ελλάδα απέχει αρκετά από την επόμενη χώρα της λίστας.

Αντίθετα, οι χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά είναι η Νορβηγία (1,8%), η Γερμανία (2,4%) και η Νότια Κορέα (2,9%). Χαμηλά ποσοστά ανεργίας μεταξύ των πτυχιούχων έχουν επίσης οι ΗΠΑ (4,1%) και η Ιαπωνία (3,2%).

© Παρέχεται από: sofokleousin.gr forbes-anergia © Sofokleousin.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.