Η Ελλάδα απέκτησε Εθνικό Παρατηρητήριο Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων


keraies-612x382

enallaktikidrasi.com
Το Εθνικό Παρατηρητήριο Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων, το οποίο μετρά τις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες από κάθε είδους κεραίες, τέθηκε σε λειτουργία και είναι σε θέση να ενημερώνει διαδικτυακά όποιον ενδιαφερόμενο επιθυμεί να λάβει τις σχετικές πληροφορίες.
Το Παρατηρητήριο διαθέτει 500 σταθερούς μετρητές και 13 κινητούς, σε ειδικά διαμορφωμένα οχήματα που αντιστοιχούν σε κάθε περιφέρεια της χώρας. Οι μετρήσεις αξιολογούνται με τη βοήθεια του Συστήματος Γεωγραφικών Πληροφοριών και έπειτα δημοσιεύονται στην διαδικτυακή πύλη του Παρατηρητηρίου. Εκτός από την απλή ενημέρωση φορέων και πολιτών, προβλέπεται η υποβολή αιτήσεων για μετρήσεις αλλά και για ενστάσεις ή καταγγελίες.
Το έργο πραγματοποιήθηκε από την ελληνική εταιρεία Space Hellas Α.Ε, έπειτα από σχετικό διαγωνισμό. Όπως δηλώνουν οι ιθύνοντες, το έργο ήταν πολύ απαιτητικό αλλά αναγκαίο, στα πλαίσια του ελέγχου των τιμών των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων αλλά και με γνώμονα την ασφαλή και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών.

Αξίζει να σημειωθεί, πως λίγες χώρες κατέχουν ανάλογη υπηρεσία και ήδη, η κίνηση αυτή, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ξένων χωρών.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.