«Πώς μπορώ να ξεχωρίσω τον Χατζιδάκι από τον Θεοδωράκη;»


χθ

Υπάρχει ένα δίλλημα που δεν θέλω να λύσω, δεν πρέπει να λύσω.
Αρνούμαι να διαλέξω ποιος είναι πρώτος από τους Έλληνες συνθέτες, ποιητές και στιχουργούς. Πώς μπορώ να ξεχωρίσω τον Χατζιδάκι από τον Θεοδωράκη ή τον Καβάφη από τον Ελύτη ή τον Λευτέρη Παπαδόπουλο από την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου;
Πώς να διαλέξει κάποιος; Άμοιρος ό άτυχος που μπαίνει σε αυτή την διαδικασία.
Γιατί να διαλέξω εντέλει αφού όλους και έναν –έναν χωριστά τους αποδέχεται η ύπαρξίς μου, όπως αποδέχεται το φεγγάρι που ζωγραφίζεται επάνω στο Αιγαίο.

Το ένα στον ουρανό, το άλλο στη θάλασσα ή στη γη και όμως συναντιούνται, συνυπάρχουν και μας δίνουν την τέλεια εικόνα τους.
Αυτό κάνουν, ξυπνούν αρμονικά συναισθήματα, δημιουργικότητα, διάθεση για ζωή και μας «αναγκάζουν» να θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι.

Γεμίζουμε χρώματα και οσμιζόμεθα τα «άνθη» του κόσμου ακούγοντας το: «κάπου υπάρχει η αγάπη μου», το «όμορφη πόλη», διαβάζοντας το «Άξιον Εστί», την «Ιθάκη», σιγοτραγουδώντας,τη «φτωχολογιά», το “τι έχει και κλαίει το παιδί”.
Και αν έχουν υμνήσει τη ζωή και αν έχουν τιμήσει όλοι τους τη Πατρίδα μας! Και πόσο τιμημένοι είναι που γεννήθηκαν Έλληνες!
Σαν σήμερα γεννήθηκε ένας από αυτούς τους Έλληνες, ο Μάνος Χατζιδάκις.

Όπως ο κυρ- Αντώνης του, έτσι και εγώ φεύγω προς ώρας από αυτές τις σειρές και επιλέγω να ονειρευτώ για λίγο επειδή, έτσι ζει καλύτερα ο άνθρωπος, άσε πόσες αντοχές αποκτά!

Με τιμή

Φιλία Βαγιάκα

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.