Πούτιν: Τι μου έμαθαν οι δρόμοι του Λένινγκραντ


putin

Από τον Χρήστο Δεμέτη

Ο Βλαδίμηρος Πούτιν εξηγεί τη δράση της Ρωσίας στη Συρία, εκτοξεύει βέλη κατά των ΗΠΑ και λέει πως είναι (πάντα) έτοιμος για μάχη.
Η συριακή ηγεσία πρέπει να δημιουργήσει διαύλους επικοινωνίας με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης που προτίθενται να συμμετάσχουν σε διάλογο, δήλωσε χθες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στη Λέσχη Βαλντάι, επισημαίνοντας ότι ο Μπασάρ αλ Άσαντ είναι έτοιμος για διάλογο.
Μία ημέρα μετά τη συνάντηση με τον Σύριο πρόεδρο, ο Πούτιν διαμήνυσε ότι τα εσωτερικά πολιτικά προβλήματα της Συρίας αποτελούν μια από τις αιτίες της κρίσης, η κλιμάκωση της οποίας δεν οφείλεται μόνο στους ισλαμιστές μαχητές.
Όπως εξήγησε, η μεταβίβαση της εξουσίας στη Συρία θα πρέπει να γίνει υπό διεθνή εποπτεία και το μέλλον των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα θα πρέπει να αποφασιστεί από τον συριακό λαό.
“Θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι η κυβέρνηση θα σχηματιστεί με βάση διαφανείς δημοκρατικές διαδικασίες. Σαφώς κάνουμε λόγο για διεθνή εποπτεία των διαδικασιών, ανάμεσα τους και της διεξαγωγής εκλογών. Αλλά αυτή η εποπτεία θα πρέπει να είναι αντικειμενική”, πρόσθεσε ο Πούτιν, απορρίπτοντας τη λύση του διαμελισμού της Συρίας.
Ο Ρώσος πρόεδρος κατήγγειλε τέλος, ότι οι ΗΠΑ στοχεύουν στην ανατροπή του Άσαντ, ενώ αντίθετα, η Ρωσία αποβλέπει στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Σχετικά με τις επιθέσεις της Ρωσίας εναντίον των τζιχαντιστών, ο Ρώσος πρόεδρος, είπε:
“Οι δρόμοι του Λένινγκραντ μου δίδαξαν κάτι. Αν η μάχη είναι αναπόφευκτη, ρίξε την πρώτη γροθιά”.
Την ίδια ώρα, το ποσοστό αποδοχής του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν έχει φθάσει σχεδόν το ύψος-ρεκόρ 90%, γεγονός που είναι κυρίως το αποτέλεσμα της απόφασής του να εξαπολύσει αεροπορικά πλήγματα εναντίον των ισλαμιστών μαχητών στη Συρία, ανέφερε την Πέμπτη η κρατική εταιρεία δημοσκοπήσεων της Ρωσίας.
Το Ρωσικό Κέντρο Έρευνας της Κοινής Γνώμης (VTsIOM) σημείωσε πως η δημοτικότητα του Πούτιν έφθασε το 89,9% τον Οκτώβριο, καταγράφοντας άνοδο από το προηγούμενο υψηλό, 89,1%, τον Ιούνιο. Τον Ιανουάριο του 2012, είχε τοποθετήσει τη δημοτικότητα του Ρώσου προέδρου στο 58,8%.
“Ένα τέτοιο υψηλό επίπεδο υποστήριξης για το έργο του Ρώσου προέδρου συνδέεται, κατά πρώτον, με τα γεγονότα στη Συρία, με τα ρωσικά αεροπορικά πλήγματα σε τρομοκρατικές θέσεις εκεί”, καταγράφει το VTsIOM.
Η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας έχει πραγματοποιήσει πάνω από 700 εξόδους εναντίον περισσότερων από 690 στόχων στη Συρία από την 30ή Σεπτεμβρίου, μια εκστρατεία στην οποία η κρατική τηλεόραση έχει δώσει τεράστια κάλυψη.
Πριν από τα αεροπορικά πλήγματα, οι δημοσκοπήσεις έδειχναν πως οι Ρώσοι ήταν πολύ επιφυλακτικοί για τους κινδύνους μιας ανάμειξης του Κρεμλίνου στη Μέση Ανατολή.

Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ωστόσο, έδειξε πως το 72% έχει μια ευρέως θετική γνώμη για τη ρωσική αεροπορική εκστρατεία.
Ο Πούτιν, η τρίτη προεδρική θητεία του οποίου λήγει το 2018, απολαμβάνει ποσοστό δημοτικότητας άνω του 80% για περισσότερο από ενάμιση χρόνο, ανέφερε το VTsIOM.
Το άλλο κύριο ινστιτούτο δημοσκοπήσεων της χώρας, το Κέντρο Levada, που δεν συνδέεται με το Κρεμλίνο, έχει καταγράψει επίσης ισχυρή υποστήριξη για τον Πούτιν, λέγοντας ότι είχε ποσοστό αποδοχής 83% τον Αύγουστο εφέτος.
Το VTsIOM πήρε συνεντεύξεις από 1.600 ανθρώπους σε 130 διαφορετικές περιοχές της Ρωσίας στο διάστημα 17-18 Οκτωβρίου, ενώ ανέφερε πως το περιθώριο λάθους δεν είναι μεγαλύτερο από συν/πλην 3,5%.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Πούτιν: Τι μου έμαθαν οι δρόμοι του Λένινγκραντ

  1. Ὁ/ἡ pestooposthes γράφει:

    Τὸ παρὸν ἀναδημοσιεύθηκε στὸ blog it καὶ σχολίασε:
    “Οι δρόμοι του Λένινγκραντ μου δίδαξαν κάτι. Αν η μάχη είναι αναπόφευκτη, ρίξε την πρώτη γροθιά”.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.