Στην 91η θέση η Ελλάδα στην ελευθερία του Τύπου…


ελευθερια

thepressproject.gr
Η Ελλάδα βρίσκεται στην προτελευταία θέση ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε. και 91η παγκοσμίως όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου…Σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα (Reporters without Borders), η Ελλάδα έχει ανέβει 8 θέσεις σε σχέση με την αντίστοιχη κατάταξη του 2014,… όμως είναι 54 θέσεις χαμηλότερα απ’ότι το 2009, την αρχή της κρίσης.

Όπως σημειώνουν συγκεκριμένα για την Ελλάδα οι RWB, συνεχίζεται η αστυνομική βία εναντίον δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων. Ως εξαιρετικά αρνητικό αναφέρεται το γεγονός ότι πολλές έρευνες για τέτοιες επιθέσεις κατέληξαν στο αρχείο χωρίς να υπάρξουν κυρώσεις για τους δράστες, κάτι που ενισχύει την επικρατούσα ατιμωρησία. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι επιθέσεις στους φωτορεπόρτερ Μάριο Λώλο και Μανώλη Κυπραίο.

Το κλίμα βίας ενισχύεται και από τις επιθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής, εναντίον δημοσιογράφων και την απουσία οποιουδήποτε μέτρου από τις ελληνικές κυβερνήσεις για την προστασία των εκπροσώπων του Τύπου. Την ίδια στιγμή, καταλήγει η έρευνα, η οικονομική κρίση έχει επιφέρει βαρύ πλήγμα στον πλουραλισμό της ενημέρωσης, τόσο στα κρατικά όσο και στα ιδιωτικά μέσα.

Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι στην έρευνα δεν έχει συμπεριληφθεί η απόδοση των ελληνικών ΜΜΕ κατά την περίοδο του δημοψηφίσματος, κάτι που θα επηρεάσει την κατάταξη της χώρας την επόμενη χρονιά…

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.