Έρευνα: Το κρέας που αγοράζουμε δεν είναι ακριβώς αυτό που νομίζουμε.


images

euronews.com

Άλλο ένα διατροφικό σκάνδαλο που αφορά το κρέας που καταναλώνουμε σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Καταναλωτών BEUC.

Στον απόηχο του σκανδάλου με το αλογίσιο κρέας που ξέσπασε το 2013, ο Οργανισμός Καταναλωτών διεξήγαγε ελέγχους σε 7 κράτη μέλη της ΕΕ.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι σε πολλές περιπτώσεις, το κρέας που αγοράζουμε δεν είναι ακριβώς αυτό που νομίζουμε όπως επιβεβαιώνει και η Μονίκ Γκουαγιέν από τον Οργανισμό Καταναλωτών BEUC.

«Στο Βέλγιο, για παράδειγμα, υπάρχει αυτό το ιδιαίτερο πιάτο που ονομάζουν αμερικανικό φιλέτο. Πιστεύετε λοιπόν ότι τρώτε βοδινό κρέας ενώ στην πραγματικότητα τρώτε χοιρινό. Αυτό είναι απαράδεκτο από την πλευρά του καταναλωτή».

Αυτό που τονίζουν, ωστόσο, είναι ότι και ο καταναλωτής πρέπει να είναι προσεκτικός.

«Ως καταναλωτές πρέπει να κοιτάμε τις ετικέτες, υπάρχουν κόλπα που οι υπεύθυνοι της βιομηχανίας τροφίμων μπορούν να επιστρατεύσουν για να σας κάνουν να πιστέψετε ότι αγοράζετε κάτι ενώ αγοράζετε κάτι άλλο.

Τώρα ο ρόλος μας ως οργανισμός καταναλωτών είναι να φέρουμε αποτελέσματα στα μέλη μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λειτουργούμε ως μεγάφωνο για να φέρουμε αυτά τα αποτελέσματα του ελέγχου σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να διασφαλίσουμε ότι τα προβλήματα εντοπίζονται και αντιμετωπίζονται».
Με την οικονομική κρίση, όμως και τις περικοπές στο επίπεδο των ελεγκτών το μήνυμα της BEUC ίσως να μην εισακουστεί από τα κράτη μέλη.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.