Η VW αποζημιώνει μόνο με 1.000 $ για το παράνομο λογισμικό.


vw708_1

iefimerida.gr

Με μια αποζημίωση που αγγίζει τα όρια του… σκανδάλου, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι θα αποζημιώσει τους κατόχους ντιζελοκίνητων οχημάτων της στις ΗΠΑ μέχρι του ποσού των 1.000 δολαρίων για το παράνομο λογισμικό που είχε εγκατασταθεί στους κινητήρες και παραποιούσε τα αποτελέσματα των ελέγχων των εκπομπών ρύπων.

Μάλιστα τα μισά από αυτά τα χρήματα θα δοθούν με την μορφή δωροκάρτας. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι ιδιοκτήτες οχημάτων Volkswagen και Audi που φέρουν κινητήρες ντίζελ TDI δύο λίτρων, αφού εξακριβωθεί ότι το όχημά τους φέρει το εν λόγω λογισμικό, θα μπορούν να κάνουν αίτηση για να λάβουν μια προπληρωμένη κάρτα Visa ύψους 500 δολαρίων καθώς και μια «δωροκάρτα» της ίδιας αξίας την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν στις αντιπροσωπείες της εταιρείας στις ΗΠΑ. Θα τους δοθεί επίσης δωρεάν οδική βοήθεια για τρία χρόνια.

«Χειρονομία καλής θέλησης»

Η VW διευκρίνισε στην ανακοίνωσή της ότι από σήμερα θα αρχίσει να στέλνει επιστολές στους ιδιοκτήτες των οχημάτων και θα τους ενημερώσει για αυτήν την ενέργειά της. «Κάνουμε αυτή τη χειρονομία καλής θέλησης ως ένα πρώτο βήμα για να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των πελατών μας», είπε ο Μίχαελ Χορν, ο γενικός διευθυντής της VW στη Βόρεια Αμερική.

Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει μπει στο στόχαστρο των αμερικανικών ομοσπονδιακών αρχών αφού αποκαλύφθηκε ότι ορισμένα από τα μοντέλα της ήταν εξοπλισμένα με ένα παράνομο λογισμικό που παραποιούσε τα αποτελέσματα κατά τους υποχρεωτικούς ελέγχους για την εκπομπή ρύπων.

Νέα υποβάθμιση από τον Fitch

εξάλλου ο οίκος αξιολόγησης Fitch ανακοίνωσε ότι υποβαθμίζει το αξιόχρεο της εταιρείας, λόγω των σκανδάλων στα οποία έχει εμπλακεί το τελευταίο διάστημα. Από το «Α» που βρισκόταν μέχρι τώρα, το αξιόχρεο της VW έπεσε κατά δύο βαθμίδες, στο BBB+ με αρνητική προοπτική. Πριν από λίγες ημέρες η VW είχε υποβαθμιστεί και από τον οίκο Moody’s.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.