Θερμικές ανωμαλίες εντόπισαν ερευνητές στην Πυραμίδα του Χέοπα. Πιθανότητα ύπαρξης μυστικού θαλάμου.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

huffingtonpost.gr

Τον Οκτώβριο παρουσιάστηκε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα με στόχο την εξιχνίαση των «μυστικών» των πυραμίδων, στο οποίο θα συμμετείχαν επιστήμονες και αρχιτέκτονες από τη Γαλλία, τον Καναδά, την Ιαπωνία και την Αίγυπτο. Το πρόγραμμα ονομάζεται Scan Pyramids και ξεκίνησε την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου.

«Η ιδέα είναι να βρεθεί μια λύση στο μυστήριο των πυραμίδων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μέχντι Γαγιούμπι, ιδρυτής του γαλλικού ινστιτούτου HIP (Heritage, Innovation Preservation) που συμμετέχει στο πρόγραμμα.
«Είχε γίνει μια παρόμοια απόπειρα πριν από 30 χρόνια, όμως σήμερα είναι το πρώτο πρόγραμμα σε διεθνή κλίμακα που καταφεύγει σε τεχνολογία αιχμής», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με το BBC, η ομάδα των ερευνητών έχει ήδη εντοπίσει θερμικές ανωμαλίες σε τρεις πέτρες στη βάση της Πυραμίδας του Χέοπα (γνωστή και ως “Μεγάλη Πυραμίδα”). Χρησιμοποιώντας εξοπλισμό υπέρυθρης θερμογραφίας κατά την ανατολή και την δύση του ηλίου, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τρεις πέτρες παρουσίαζαν υψηλότερες θερμοκρασίες σε σχέση με τις υπόλοιπες.

Αυτή η αλλαγή της θερμοκρασίας θα μπορούσε να σημαίνει ότι έχουν χρησιμοποιηθεί διαφορετικά υλικά στο συγκεκριμένο σημείο ή ότι υπάρχει κρυμμένος κάποιος μυστικός θάλαμος. Σύμφωνα με το Υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, θερμικές ανωμαλίες παρουσιάστηκαν σε όλα τα μνημεία που μελετήθηκαν, με σημαντικότερη εκείνη στην βάση της Πυραμίδας του Χέοπα. Η συγκεκριμένη Πυραμίδα θα εξεταστεί εξονυχιστικά στα πλαίσια του Προγράμματος Scan Pyramids που θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2016.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.