Τουρκική εφημερίδα έστειλε τον Ερντογάν στο Μυστικό Δείπνο.


C24A8E73E37C5EF42B433A48119067D0

tovima.gr
Δεν μπορούσε να «μαζέψει» την γκάφα της η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.
Ήταν «Παρασκευή και 13» και με αφορμή αυτή τη σύμπτωση η εφημερίδα δημοσίευσε ένα κείμενο για τις προλήψεις που υπάρχουν γύρω από αυτή την ημέρα. Ο συντάκτης του κειμένου θέλησε να το συνοδεύσει από μία φωτογραφία του έργου του Ντα Βίντσι, «Μυστικός Δείπνος». Και ως «καλός δημοσιογράφος» αναζήτησε τη φωτογραφία -που αλλού;- στο Google. Και στο σημείο αυτό χτύπησε ο δαίμων του Διαδικτύου.

Αντί να βάλει την κανονική φωτογραφία της γνωστής τοιχογραφίας ο συντάκτης επέλεξε μία φωτογραφία παρωδία, στην οποία εμφανίζεται ο ισλαμιστής πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλευρό του Ιησού, ωσάν ένας ακόμη απόστολος, κάτω από τον εμπνευσμένο τίτλο: «Η γρουσουζιά της Παρασκευής και 13».

Όταν αντελήφθησαν το λάθος, οι ιθύνοντες της εφημερίδας έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Εξάλλου, η εφημερίδα τους βρίσκεται στο στόχαστρο του προέδρου Ερντογάν και το τελευταίο διάστημα, μετά και την εκλογική νίκη του, καταβάλλει «φιλότιμες» προσπάθειες για να ρίξει γέφυρες προς το κυβερνητικό στρατόπεδο με την ελπίδα να μην έχει την τύχη του υπόλοιπου αντιπολιτευόμενου Τύπου.

Στο site της Hurriyet δημοσιεύτηκε ένα κείμενο με το οποίο η εφημερίδα ζητούσε ταπεινά συγγνώμη από τον Ερντογάν, ενώ το λογαριασμό πλήρωσαν ο συντάκτης και ο Διευθυντής Περιεχομένου των ψηφιακών εκδόσεων της εφημερίδας• αμφότεροι απολύθηκαν.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.