Mια Κέλτισσα φωνή Έλλην-ανθρώπου.


Η ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - Σιμόν Λε Μπαρόν

neofilellinismos

Για να είμαι σε θέση να παρουσιάσω την παρακαταθήκη των Ελλήνων, χρειάστηκα εκατοντάδες ώρες έρευνας. Γνώρισα μερικούς επιστήμονες Έλληνες οι οποίοι υπήρξαν αρωγοί στην προσπάθειά μου. Αυτό το μικρό βιβλίο ανήκει σε όλους τους Έλληνες αυτόχθονες οι οποίοι έχουν πετύχει την αποστασία από τον ξένο πολιτισμό που τους έχει επιβληθεί εδώ και είκοσι τρεις αιώνες και στους απογόνους τους, για να μην λησμονήσουν.
Aφιέρωσα εξίσου ώρες έρευνας στο ελληνικό διαδίκτυο και ευχαριστώ όσους μου προώθησαν σχετικό με το παρόν βιβλίο υλικό, το οποίο αποτελεί λίθο στην ανοικοδόμηση της ελληνικής οικουμένης που μπορεί μεν να είναι σταγόνα νερού στον ωκεανό του ελληνισμού, αλλά τι θα ήταν ο ελληνικός ωκεανός χωρίς αυτή τη σταγόνα;
Να ξέρουν ότι ο καθένας εξ αυτών των Ελλήνων αρωγών μου, είναι το αστέρι που κάνει τον ουρανό να λάμπει: Εσείς είστε τα φώτα για τα οποία μιλάει όλος ο κόσμος στον πλανήτη Γη.
Θα δείτε ότι, όπως πάντα, χιλιάδες χρόνια τώρα, το σπουργιτάκι Ελλάς θα είναι το τελευταίο που θα κελαηδάει διότι, μόνον εκείνο ξέρει τι σημαίνει αρμονία…

Περιεχόμενα
Για την Σιμόν
Γνωριμία
Εισαγωγικό σημείωμα
Πρόλογος
Ο Αρχάνθρωπος
Ο Άνθρωπος
Ο Νους
Τα 147 Δελφικά παραγγέλματα
Η Δελφική Αμφικτιονία
Οι Ολυμπιακοί αγώνες
Καλλιτεχνικά και αρχιτεκτονικά δημιουργήματα
Το Δίκαιο
Ο συνοικισμός
Η οικονομία
Η πολιτική
Η πατρώα Ελληνική Κοσμοθέαση
Ο Πυθαγόρας
Η ελληνική γλώσσα
Για την επιβίωση της ανθρωπότητας
Αφιερώματα
Πηγές

Για την Σιμόν
Η Σιμόν δεν είναι φιλέλλην τύπου: “θαυμάζω τον ελληνικό πολιτισμό!”
Η Σιμόν είναι μια Κέλτισσα φωνή Έλλην-ανθρώπου που με παραπέμπει στην εποχή της συνεργασίας των Κελτών με τον Φίλιππο και τον Αλέξανδρο, όταν οι Κέλτες έναντι αδρής αμοιβής κατασκεύαζαν τον οπλισμό της μακεδονικής φάλαγγας , επικεφαλής της οποίας κατακτήσαμε την οικουμένη.
Πως να ανταμείψουμε σήμερα την Σιμόν όταν όλα όσα γνωρίζει και λέει για μας, εμείς τα αγνοούμε;

Δρ. Λεωνίδας Μπίλλης

Γνωριμία
Γεννήθηκα το 1952, τρεις ημέρες μετά από το χειμερινό ηλιοστάσιο, στη Βρέστη, λιμάνι της βρετονικής χερσονήσου στην άκρη της δυτικής ηπειρωτικής Ευρώπης εκεί που η Μάγχη χύνεται στον Ατλαντικό.
Η Βρετάνη είναι ένα από τα έξι κελτικά έθνη με τη Σκωτία, την Ιρλανδία, την Ουαλία, την Κορνουάλη και το νησί Μαν.

Έμεινα στην Ελλάδα από τον Ιούλιο 1974 έως τον Ιανουάριο 1980. Επέστρεψα στη Βρέστη όπου παντρεύτηκα με ένα νομικό Βρετόνο, εκεί γεννήθηκε το 1981 ο γιος μας τον οποίον μεγάλωσα.

Το 2011, ένα χρόνο μετά από το γάμο του γιου μου ήρθα στην Ελλάδα όπου ανέλαβα μέσω του Νεοφιλελληνισμού να συμμετάσχω στην επανελλήνιση, στο πλευρό των αυτοχθόνων Ελλήνων. Το καλοκαίρι του 2012, απευθύνομαι στην UNESCO με αίτημα την εγγραφή του Ελληνισμού στην άυλη παγκόσμια κληρονομιά.

Έγραψα το πρώτο μου βιβλίο στα ελληνικά στις εκδόσεις Κάκτος, « Μία Γαλλίδα για την Ελλάδα », το 2013. Τον Οκτώβριο 2015, η οργάνωση Δελφική Ιδέα μου απένειμε τον τίτλο ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, τότε παρουσιάζω για πρώτη φορά το νέο βιβλίο μου « Η παρακαταθήκη των Ελλήνων », εκδόσεις Νεοφιλελληνισμός.
ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ISBN: 978-960-93-7448-4- Σελίδες: 140-Τιμή: 15 ευρώ

Ηλεκτρον. δ/νση: neofilellinismos@gmail.com
Αιθεροτηλέφωνο: 6955559520
Παραγγελία του βιβλίου από την ιστοσελίδα:
http://www.neofilellinismos.com

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.