Κέντρο Βυζαντινών Σπουδών στην Κωνσταντινούπολη με τη στήριξη του Ιδρύματος Νιάρχου


blackstone-library.medium

prisonplanet.gr
Το πρώτο Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών είναι γεγονός στην Τουρκία και συστάθηκε στο πλαίσιο του ιδιωτικού Πανεπιστημίου Κοτς στην Κωνσταντινούπολη, με τη συμβολή του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου. Ο τίτλος του κέντρου είναι «Κέντρο Σπουδών Ύστερης Αρχαιότητας και Βυζαντίου». Σύμφωνα μάλιστα με τουρκικά δημοσιεύματα, θα ακολουθήσει η σύσταση αντίστοιχου κέντρου και στους κόλπους του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου, επίσης στην Κωνσταντινούπολη.
Η Βυζαντινή τέχνη και αρχαιολογία θα είναι τα αντικείμενα του Κέντρου του Πανεπιστημίου Κοτς. Τα εγκαίνιά έγιναν στις 13 Νοεμβρίου στην έδρα του Κέντρου που βρίσκεται σε μία από τις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου στο Ρούμελιφενερι της Κωνσταντινούπολης.
Μελέτες τούρκων και ξένων επιστημόνων γύρω από τη Βυζαντινή τέχνη και αρχαιολογία, διεπιστημονικές έρευνες ιστορίας, αρχαιολογίας, ιστορίας τέχνης, ανθρωπολογίας, κοινωνιολογίας και φιλοσοφίας, διδακτορικές και μεταδιδακτορικές σπουδές και επιστημονικές εκδόσεις θα είναι οι τομείς δραστηριότητας του Κέντρου.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.