Άτομα με απώλεια όρασης απολαμβάνουν έργα τέχνης με την αφή μέσω 3D printing.


917217_classical

lifo.gr

Το εκπληκτικό project Unseen Art, από την ΦΙνλανδία, αναζητά χρηματοδότηση μέσω της πλατφόρμας IndieGoGo .Άτομα με απώλεια όρασης απολαμβάνουν έργα τέχνης με την αφή μέσω 3D printing “Φαντάζεσαι πώς είναι να μην γνωρίζεις το χαμόγελο της Μόνα Λίζα; Ή τα Hλιοτρόπια του Van Gogh; Για τα εκατομμύρια ανθρώπων που πάσχουν από απώλεια όρασης αυτή είναι η πραγματικότητα που ζουν”.

Με αυτό ως γνώμονα η φινλανδική εταιρεία Unseen Art, μόλις ανέβασε μια καμπάνια αναζήτησης πόρων στην πλατφόρμα crowdfunding, Indiegogo με σκοπό την χρηματοδότηση της αναπαραγωγής κλασικών έργων τέχνης σε τρισδιάστατη μορφή, ώστε να μπορούν να τα βιώσουν μέσω της αφής, άτομα με απώλεια όρασης.

Η πραγματική καινοτομία αυτής της πρωτοβουλίας, αντλείται από την χρήση της τεχνολογίας 3D printing που πλέον έχει γίνει ιδιαίτερα προσιτή και προσβάσιμη, μέσω της οποίας η εταιρεία προτίθεται να δημιουργήσει τρισδιάστατα μοντέλα κλασικών έργων τέχνης τα οποία θα αναρτά σε μουσεία ώστε να μπορούν να βιώνονται μέσω της αφής, αναφέρει ο Independent.

Άτομα με απώλεια όρασης απολαμβάνουν έργα τέχνης με την αφή μέσω 3D printing

917242_touch_3

Παράλληλα η ομάδα του Unseen Art που φιλοδοξεί να αγγίξει το παγκόσμιο φιλότεχνο κοινό, έχει δημιουργήσει μια interactive πλατφόρμα όπου οι χρήστες μπορούν να συνεισφέρουν τις δικές τους δημιουργίες σε μορφή φιλική για 3D printers, αλλά και να κατεβάζουν τα έργα τέχνης δωρεάν στον υπολογιστή και να τα εκτυπώνουν στο σπίτι τους.

Έχοντας ακόμα 21 μέρες έως το τέλος της καμπάνιας τους στο Indiegogo, οι φινλανδοί εμπνευστές της έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν περίπου 2 χιλιάδες από τα συνολικά 30.000 δολάρια που είναι ο στόχος χρηματοδότησης.
Παρακολουθήστε το βίντεο με την παρουσίαση του Unseen Art.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.