“ΛΟΝΔΙΝΟ: Γίνεται πάρτι με τις μίζες που δόθηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση! Στην Ελλάδα τα ΜΜΕ γέμισαν διαφημίσεις…”


41921b6608d950088a627e3356475c83_L

Ελεύθερος Πολιορκημένος

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ!!!!!
…Όπως πληροφορούμαι στο Λονδίνο έχει γίνει πάρτι με τις μίζες που δόθηκαν για να δρομολογηθεί η μεγάλη ληστεία των ελληνικών τραπεζών, μέσω των οποίων θα ληστευτούν οι Έλληνες. Λέγεται δε πως όλοι έπιναν στη υγεία των κορόιδων.
Σε αυτών που είναι τόσο ανόητοι, ώστε να τους κλέβουν και να χαίρονται, επειδή πέτυχε η ανακεφαλαιοποίηση και θα διασωθούν οι τράπεζες, για να τους πάρουν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους!Κλείνοντας, ελπίζω να μην πιστεύει κανείς πως τα ελληνικά ΜΜΕ έχουν άγνοια και δεν διαμαρτύρονται, αφού δεν είναι δυνατόν να μην γνωρίζετε πως οι τραπεζίτες σε όλον τον κόσμο εξασφαλίζουν τη σιωπή με διαφημίσεις. Το ίδιο ισχύει και για την κυβέρνηση, όσον αφορά τη γνώση της, χωρίς να μπορώ να πω γιατί δολοφονεί εν ψυχρώ τους Έλληνες. Φυσικά υποθέτω, αλλά δεν θέλω να θεωρηθώ κακοπροαίρετη.
Η μεγάλη τραπεζική ληστεία
Οι κερδοσκόποι δεν θα πάρουν μόνο τις τράπεζες σε εξευτελιστικές τιμές, κλέβοντας τους Έλληνες αλλά, επίσης, τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους. Λογικά λοιπόν γίνεται ξέφρενο πάρτι στο Λονδίνο, όπου όλοι πίνουν στην υγεία των ανόητων.
«Σύμφωνα με αυτή την εξέλιξη, η Eurobank παραμένει στον ιδιωτικό τομέα, αυξάνοντας το ποσοστό της συμμετοχής των ιδιωτών στο μετοχικό της κεφάλαιο σε περίπου 96% και μειώνοντας τη συμμετοχή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σε περίπου 4%.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι βασικοί της μέτοχοι Fairfax, Ross, Brookfield και Highfields τοποθέτησαν κεφάλαια ύψους 584 εκ. €, ενώ παράλληλα οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι, οι προσφορές των διεθνών επενδυτών στο «βιβλίο προσφορών» ξεπέρασαν το ζητούμενο ποσό της αύξησης κεφαλαίου κατά 300-400 εκ. €. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στο βιβλίο προσφορών της Eurobank συμμετείχαν και Έλληνες με κεφάλαια περί τα 300 εκ. €.
Η Alpha Bank περνά στον ιδιωτικό τομέα μετά από την τρέχουσα ανακεφαλαιοποίηση, έχοντας περίπου 10 βασικούς μετόχους και σημαντική υπερκάλυψη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το επενδυτικό κεφάλαιο του Κατάρ επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά την εμπιστοσύνη του στην τράπεζα, τοποθετώντας κεφάλαια και σε αυτήν την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης, οι ιδιώτες επενδυτές θα κατέχουν περί το 92% του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank, ενώ με περίπου 8% θα συμμετέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας» (πηγή).
Το σενάριο της οργής
Ας υποθέσουμε ότι, μία τράπεζα έκανε την προηγούμενη αύξηση κεφαλαίου της στα 0,31 € (πηγή). Θεωρητικά τότε, η τράπεζα είχε συνολικά 100.000 μετοχές, οπότε κόστιζε 31.000 €. Μέτοχος της ήταν το δημόσιο μέσω του ΤΧΣ με 60%, οπότε με 60.000 μετοχές των 0,31 € άρα με 18.600 €, ενώ οι ιδιώτες είχαν 40% (40.000 μετοχές των 0,31 € άρα 12.400 €)
Αργότερα η τράπεζα έχασε δήθεν τα δάνεια της και «αναγκάστηκε» να προβεί σε μία νέα αύξηση κεφαλαίου, με τιμή μετοχής 0,01 € (πηγή). Εξέδωσε λοιπόν 1.000.000 νέες μετοχές και τις πούλησε με 0,01 €, άρα με 10.000 €, όπου η Τρόικα όμως απαγόρευσε στο δημόσιο να συμμετέχει (στους Έλληνες μικρομετόχους επίσης).
Έτσι οι μετοχές της τράπεζας έγιναν 1.100.000 τιμής 0,01 εκάστη (άρα συνολικής αξίας 11.000 €), εκ των οποίων οι ιδιώτες κατέχουν 1.040.000 μετοχές αξίας 10.400 € και το δημόσιο παραμένει στις 60.000 μετοχές αξίας πλέον 600 €. Επομένως, αφενός μεν το δημόσιο έχασε 18.000 € ή το 96% περίπου των κεφαλαίων που είχε επενδύσει, αφετέρου η συμμετοχή του μειώθηκε στο 5,45% από 60% προηγουμένως (94,55% οι ιδιώτες από 40% προηγουμένως).
Επειδή το δημόσιο είναι όμως οι φορολογούμενοι Πολίτες του, ενώ τα ποσά δεν είναι φυσικά χιλιάδες αλλά πολλά δις € (έχουν δοθεί περί τα 48 δις € σε αυξήσεις κεφαλαίων των τραπεζών, εις βάρος των ελλειμμάτων οπότε του δημοσίου χρέους, ενώ κανένας δεν ξέρει τι θα συμβεί με τις τεράστιες κρατικές εγγυήσεις – άρθρο), η μεγάλη ληστεία αφορά όλους τους Έλληνες.
Αυτοί δυστυχώς κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, επειδή δεν γνωρίζουν τα παιχνίδια που παίζονται πίσω από την πλάτη τους, εις βάρος των ιδίων και των παιδιών τους. Σωστά λοιπόν έγραψε συνάδελφος πως είναι η ντροπή της Ευρώπης, αν υποθέσουμε πως οι ενήλικοι δεν δικαιούνται να δηλώνουν άγνοια.
Η βρώμικη δικαιολογία βέβαια που δόθηκε ήταν πως οι τράπεζες είχαν χάσει τα κεφάλαια τους από τα κόκκινα δάνεια. Ως εκ τούτου, οι Έλληνες πρέπει να χαίρονται που βρέθηκαν τόσο γενναιόδωροι επενδυτές για να βάλουν τα δικά τους χρήματα και να τους (τις) σώσουν! Όμως, εάν οι πληροφορίες μου είναι σωστές, η Τρόικα στο καινούργιο μνημόνιο δεν επιτρέπει να χαθούν τα δάνεια των τραπεζών.
Αντίθετα, είτε θα πληρωθούν μέσω των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών που θα ακολουθήσουν σύντομα, είτε θα αναλάβει το δημόσιο (άρα ξανά οι φορολογούμενοι) να πληρώσει για τα σπίτια των φτωχότερων που δεν θα κατασχεθούν και που φυσικά δεν τα θέλουν οι τράπεζες (τι να κάνει μία τράπεζα ένα παλιό δυάρι στα Πατήσια;).
Στη συνέχεια, όταν η τιμή της τράπεζας ανέβει στα 0,10 €, επειδή δεν θα χάσει τίποτα τελικά, η συνολική της αξία θα διαμορφωθεί στα 110.000 €.

Το δημόσιο θα έχει τότε 5.995 €, οπότε θα συνεχίσει να χάνει τα 12.605 €, ενώ οι ιδιώτες 104.005 € από 22.400 € προηγουμένως (12.400 στην αρχή και 10.000 € από την αύξηση), έχοντας κέρδος 81.605 € ή 364% (3,64 φορές) επί των κεφαλαίων τους! (μπορεί να έχω κάνει κάποιο λάθος στην αριθμητική, αλλά δεν θα άλλαζε καθόλου η εικόνα, η οποία είναι πιο σκοτεινή από αυτήν που φαίνεται).
Φυσικά η τράπεζα θα ανήκει στους ξένους ιδιώτες (κερδοσκοπικά κεφάλαια, πολλά από τα οποία όμως λέγεται πως ανήκουν στους εντιμότατους Έλληνες τραπεζίτες), οι οποίοι δεν θα έχουν κανένα λόγο να λυπηθούν τους δανειολήπτες τους. Άλλωστε δεν είναι πολιτικά κόμματα για να ενδιαφέρονται για τις ψήφους τους, οπότε τους είναι παντελώς αδιάφοροι.
Τα σπίτια πάντως πολλών Ελλήνων θα τα πάρουν τζάμπα οι ξένοι και ασφαλώς θα τα πουλήσουν με μεγάλο κέρδος (οι ιδιοκτήτες τους δε, θα χάσουν και τα σπίτια τους και θα μείνουν χρεωμένοι με το υπόλοιπο του δανείου, μετά τον πλειστηριασμό). Επομένως, θα ανέβουν ακόμη περισσότερο οι τιμές των μετοχών των τραπεζών που έκλεψαν στο φως της ημέρας, από τους ανόητους Έλληνες.
Ξεχνάει δε κανείς πως δεν πρόκειται μόνο για τα σπίτια των Ελλήνων αλλά, επίσης, για τις επιχειρήσεις τους, οι οποίες ανήκουν στις τράπεζες. Φυσικά τις ενδιαφέρουν μόνο οι μεγάλες εταιρίες. Επίσης τα ξενοδοχεία, κυρίως τους Γερμανούς, περισσότερο από τα σπίτια των «φτωχών βιοπαλαιστών».
Όπως πληροφορούμαι πάντως, στο Λονδίνο έχει γίνει πάρτι με τις μίζες που δόθηκαν για να δρομολογηθεί η μεγάλη ληστεία των ελληνικών τραπεζών, μέσω των οποίων θα ληστευτούν οι Έλληνες. Λέγεται σε πως όλοι έπιναν στη υγεία των κορόιδων.
Σε αυτών που είναι τόσο ανόητοι, ώστε να τους κλέβουν και να χαίρονται, επειδή πέτυχε η ανακεφαλαιοποίηση και θα διασωθούν οι τράπεζες, για να τους πάρουν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους!
Κλείνοντας, ελπίζω να μην πιστεύει κανείς πως τα ελληνικά ΜΜΕ έχουν άγνοια και δεν διαμαρτύρονται, αφού δεν είναι δυνατόν να μην γνωρίζετε πως οι τραπεζίτες σε όλον τον κόσμο εξασφαλίζουν τη σιωπή με διαφημίσεις. Το ίδιο ισχύει και για την κυβέρνηση, όσον αφορά τη γνώση της, χωρίς να μπορώ να πω γιατί δολοφονεί εν ψυχρώ τους Έλληνες. Φυσικά υποθέτω, αλλά δεν θέλω να θεωρηθώ κακοπροαίρετη.

Πηγή:
triklopodia.gr

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.