Μπριζόλες 3.000 ευρώ – Η ειδική «θεραπεία» που εφαρμόζει το κρεοπωλείο που τις πουλά.


kr-708_4

iefimerida.gr
Υψίστης ποιότητας και μοναδικής γεύσης είναι τα κρέατα που προφέρει ένας κρεοπώλης στη Γαλλία που πουλάει τις μπριζόλες του 3.000 ευρώ.
Ο Γάλλος Alexandre Polmard είναι κτηνοτρόφος, αγρότης και κρεοπώλης και ανήκει στην έκτη γενιά που εργάζεται στην ομώνυμη οικογενειακή επιχείρηση, η οποία ιδρύθηκε το 1846.Ο παππούς και ο πατέρας του εισήγαγαν μια θεραπεία για το κρέας, που ονομάζεται «χειμερία νάρκη». Κατά τη διαδικασία κρύος αέρας διοχετεύεται με ταχύτητα 120 χιλιομέτρων ανά ώρα πάνω από το κρέας το οποίο βρίσκεται σε θερμοκρασία -43 C.
Αυτό επιτρέπει στο κρέας να διατηρηθεί για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα και, σύμφωνα με τον Polmard, χωρίς να χάνει το παραμικρό από την ποιότητα του.
kr-2_2

«Η οικογένειά μου δεν θα ονειρευόταν ποτέ να εκτρέφει ζώα σε υπόστεγα, όπου δεν έχουν χώρο να περιπλανηθούν, δηλώνει και προσθέτει:
«Εδώ βρίσκονται στην ύπαιθρο, ζουν στα δάση και στα πάρκα. Υπάρχουν καταφύγια που μπορούν να προστατευθούν σε περίπτωση που βρέχει ή χιονίζει. Είναι πραγματικά μια διαμονή πέντε αστέρων!»
kr-3_1
Το κρέας που πωλείται μόνο σε επιλεγμένους σεφ ανά τον κόσμο οι οποίοι περιμένουν μήνες σε λίστα αναμονής μπορεί να φτάσει να κοστίζει ακόμα και 3.000 ευρώ. Τόσο κοστίζει για παράδειγμα το Vintage Cote de Boeuf του 2000 (μπριζόλα rib).
kr-4_1
Το εκτροφείο βρίσκεται έξω από μια μικρή πόλη του Saint Mihiel στην περιοχή Meuse της Λωρραίνης, στη βορειοανατολική Γαλλία.

kr-5_1

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.