Ειναι οι Τράπεζες βλάκα! Κατάπιαν *κυριολεκτικά* το 1,1τρις του Ντραγκι!


merkel-draghi-1

netakias

Με παράδειγμα τα σκάνδαλα της ΑτΕ από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, προσπαθούν οι Τραπεζιτες να μας πεισουν για τα μειονεκτηματα του Κρατικού ελέγχου στις Τραπεζες, ως να είναι οι ιδιοι άγγελοι ή να υπαρχει ακόμη ανθρωπος στην γη που να πιστεύει ακόμη την πομφόλυγα της “αυτορρύθμισης” 

Ο Καραμανλής στο σχετικό νόμο τότε (Ν. 3723 ΦΕΚ 250-9 ΔΕΚ 2008) εβαλε προαπαιτούμενο  συγκεκριμένα ότι οι τράπεζες οφείλουν να χρησιμοποιούν το προϊόν των εγγυήσεων για χορήγηση δανείων , στεγαστικών και προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ανταγωνιστικούς (προνομιακούς) όρους.

Αυτό ομως δεν άρεσε στις τράπεζες ναυάγια που ήθελαν τα λεφτά για να καλύψουν τα θαλασσοδάνεια και τα bonus.

Mario Draghi

Mario Draghi

Η ανακεφαλαιοποίηση του ΣαμαροΒενιζέλου στα πανελ διαφημιζόταν ως ρευστότητα στην Αγορα, αλλά τελικά τα 39δις των φορολογουμένων εξαφανιστηκαν, “δανεικά κι αγύριστα” που λεει ο λαος.

Ομως αυτό δεν είναι Ελληνικο φαινόμενο. Οι Ευρωπαϊκες Τράπεζες κατάφεραν να “εξαφανίσουν” 1,1 τρισεκατομμύριο σε μερικούς μήνες.

Ο Ντράγκι (δεν ηξερε;) έδωσε τον Ιανουαριο 1,1τρις με στόχο να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή ανάπτυξη και να ενισχυθούν οι τιμές. Τον Οκτώβριο, Ευρώπη ζήτησε από τις τράπεζες αναφορα πώς διαχειρίστηκαν τα κεφάλαια που . Τους ζήτησε δηλαδή να αναφέρουν πόσα εξ αυτών είχαν μεταφέρει το δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου στην πραγματική οικονομία διοχετεύοντάς τα στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά.

Τελικά αποκαλύφθηκε, όπως γράφει η Figaro ότι το 90% των πιστώσεων που προορίζονταν για στεγαστικά δάνεια παρέμεναν παρακαρισμένα, κάπου μεταξύ Ελβετίας-Κευμαν-Βερμουδων και  το 80% των πιστώσεων που προβλέπονταν για τη χορήγηση επιχειρηματικών δανείων….ήταν “καπου” αλλά όχι στην πραγματική οικονομία!
Τελικά ο Ντράγκι κατάφερε να εξαφανίσει 1,1 τρισεκατομμύριο! Οι μεν υγιεις επιχειρήσεις προσπαθούν να μην δανειστούν άλλα χρήματα, μέχρι να ξεπληρώσουν τα παλαιά χρέη, οι ελλειμματικές επιχειρήσεις ζητάνε δάνεια, αλλά οι Τραπεζίτες δεν τους δίνουν, τα νοικοκυριά έχουν υποστεί μειωση μισθών και συντάξεων ¨για να γίνουν ανταγωνιστικοί¨ και δεν ξοδεύουν και τελικά το πιστόλι στο Τραπέζι εκπυρσοκρότησε στα μούτρα του ίδιου του καπιταλισμού.
Καπιταλισμός είναι η κατανάλωση, χωρις μισθους δεν υπάρχει κατανάλωση,  με το PSI δεν υπάρχουν συντάξεις, άρα και πάλι δεν υπάρχει κατανάλωση, ακόμη και με το 1,1τρις στα χρηματοκιβώτια καπου στο Λουξεμβούργο.
Η απληστεία της ΕΚΤ με όρους νεοφιλελευθερης ουτοπίας, νοτιο Αμερικάνικης μπανανίας δεν μεταρρύθμισε την Ευρωπη αλλά την Βραζιλιανοποίησε. Αντί φιλελεύθερη οικονομια την μετέτρεψε σε σοβιετικού τυπου οικονομία, με νονμεκλατούρα του Βορρα και πληβείους του Νότου

Περὶ τοῦ/τῆς: netakias.com

Η ελευθερία, "αυτό το τρομερό όνομα, γραμμένο πάνω στο άρμα της θύελλας", είναι η κοινή αρχή σε όλες τις επαναστάσεις. Χωρίς αυτήν, οι επαναστάτες δεν μπορούν να φανταστούν την δικαιοσύνη. - Albert Camu *L'Homme révolté*
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Blogs. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.