Επιστήμονας αποκάλυψε κρυμμένο πρόσωπο πίσω από την Μόνα Λίζα.


img44860_f0b2b49eeb03ca430c1965e214953c4a_650_432

enallaktikos.gr
Γάλλος επιστήμονας υποστηρίζει ότι ανακάλυψε πως ένα διαφορετικό πορτραίτο κρύβεται κάτω από το διάσημο πρόσωπο της Μόνα Λίζα.
Ο Pascal Cotte, ο οποίος ανέλυε τον πίνακα για δέκα χρόνια χρησιμοποιώντας τεχνολογία αντανακλαστικού φωτός, θεωρεί ότι, στο πιο διάσημο έργο του Leonardo da Vinci, το μεγαλύτερο μυστήριο δεν είναι ούτε το αινιγματικό χαμόγελο, αλλά ούτε και το βλέμμα.Ο ιστορικός Andrew Graham-Dixon, ο οποίος έκανε ένα νέο ντοκιμαντέρ για το BBC με τίτλο «Τα μυστικά της Μόνα Λίζα», ισχυρίζεται ότι το όνομα του πίνακα άλλαξε. “Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτή είναι μία από τις ιστορίες του αιώνα”, ανέφερε χαρακτηριστικά στο BBC.
“Σίγουρα θα υπάρξει απροθυμία από τις αρχές του μουσείου να παραδεχθούν ότι ο πίνακας έχει άλλο όνομα, γιατί εδώ μιλάμε για τον αποχαιρετισμό της Μόνα Λίζα και το καλωσόρισμα κάποιας άλλης” σχολίασε ο ιστορικός.
Σύμφωνα με τον Γάλλο επιστήμονα, με τη συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί και αναλύει τι υπάρχει μέσα στα διαφορετικά επίπεδα του πίνακα: “Μπορούμε να να δούμε όλα τα επίπεδα, σαν να καθαρίζουμε σιγά σιγά ένα κρεμμύδι”.
“Το αποτέλεσμα θα ανατρέψει πλήρως την εικόνα μας για το αριστούργημα του Leonardo da Vinci”, λέει ο Cotte.
Οι ισχυρισμοί του Cotte έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στους ιστορικούς τέχνης, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το “κρυμμένο” πρόσωπο δεν είναι τίποτα άλλο από την εξέλιξη του έργου.
Ο διάσημος πίνακας, που εκτίθεται στο Λούβρο, κοστολογείται στα 782 εκατ. δολάρια. Οι αρχές του μουσείου αρνήθηκαν να σχολιάσουν τους ισχυρισμούς του επιστήμονα.

με πληροφορίες από Independent

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.